Članovi „Vidovdana“ u Fari spremali koncert

Članovi „Vidovdana“ u Fari spremali koncert

Intenzivni vikend SKUD Vidovdan u CŠOD Fara

U petak, 17. septembra 2021, članovi folklorne sekcije Srpskog kulturno umetničkog društva „Vidovdan” iz Ljubljane, krenuli smo na pripreme odnosno intenzivni vikend u CŠOD Fara (Centar školskih i izvan školskih delatnosti – Center šolskih in obšolskih dejavnosti). Svrha intenzivnog vikenda bila je spremanje na godišnji celovečernji koncert društva, o kome smo u ovom broju Mostova takođe pisali.

Nakon okupljanja ispred prostorija društva autobusom smo krenuli prema malom selu zvanom Fara nadomak granice Slovenije sa Hrvatskom. Nakon dolaska brzo smo se raspakovali i spremili za toplu večeru, a odmah nakon toga krenuli sa pripremama.

Omladinski ansambl je započeo uvežbavanje svojih koreografija, a cela proba bila je propraćena bodrenjem starijih drugara iz izvođačkog ansambla. Posle probe usledilo je zajedničko druženje, gde smo veče započeli raznim igrama, a završili nezaboravnim pižama parti.

Sledećeg dana, posle jutarnjih proba i ručka, krenuli smo prema obližnjoj reci Kolpi, gde su nas čekali rafting čamci. Njima smo krenuli na sedam kilometara dugu avanturu niz reku Kolpu. Posle nemalo brzaka, negde na polovini napravili smo pauzu. Iskoristili smo je za kupanje u samoj reci, koja je imala jedva iznad 10 stepeni.

Posle povratka u dom, realizovali smo drugi deo proba planiranih za taj dan, a onda smo krenuli ka trpezariji, gde smo odličnom večerom nadoknadili svu energiju, koju smo izgubili tokom dana. Tako smo bili spremni na još jedan parti. Tematika zabave ovoga puta bila je crno-bela, što znači da smo svi na sebi imali obučene samo te boje.
Posle razigrane noći i ranog doručka, odradili smo i poslednje intenzivne probe tog vikenda.

Nakon probe i toplog ručka, nažalost, došlo je vreme, da spakujemo svoje stvari i krenemo prema Ljubljani.

Ovogodišnji intenzivni vikend ostaće nam u sećanju po razigranim, aktivnim i u potpunosti iskorišćenim danima.

Dok mi razmišljamo o sledećem putovanju, iskoristićemo priliku da vas podsetimo, da nam se možete i vi pridružiti na nekoj od sledećih avantura, druženju ili nastupu. Informišite se o upisu na društvenim mrežama našeg društva.

Tekst: Nikola Dugandžija

Foto: arhiv društva

decembar 2023.
P U S Č P S N
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije