Чланови „Видовдана“ у Фари спремали концерт

Чланови „Видовдана“ у Фари спремали концерт

Интензивни викенд СКУД Видовдан у ЦШОД Фара

У петак, 17. септембра 2021, чланови фолклорне секције Српског културно уметничког друштва „Видовдан” из Љубљане, кренули смо на припреме односно интензивни викенд у ЦШОД Фара (Центар школских и изван школских делатности – Center šolskih in obšolskih dejavnosti). Сврха интензивног викенда била је спремање на годишњи целовечерњи концерт друштва, о коме смо у овом броју Мостова такође писали.

Након окупљања испред просторија друштва аутобусом смо кренули према малом селу званом Фара надомак границе Словеније са Хрватском. Након доласка брзо смо се распаковали и спремили за топлу вечеру, а одмах након тога кренули са припремама.

Омладински ансамбл је започео увежбавање својих кореографија, а цела проба била је пропраћена бодрењем старијих другара из извођачког ансамбла. После пробе уследило је заједничко дружење, где смо вече започели разним играма, а завршили незаборавним пижама парти.

Следећег дана, после јутарњих проба и ручка, кренули смо према оближњој реци Колпи, где су нас чекали рафтинг чамци. Њима смо кренули на седам километара дугу авантуру низ реку Колпу. После немало брзака, негде на половини направили смо паузу. Искористили смо је за купање у самој реци, која је имала једва изнад 10 степени.

После повратка у дом, реализовали смо други део проба планираних за тај дан, а онда смо кренули ка трпезарији, где смо одличном вечером надокнадили сву енергију, коју смо изгубили током дана. Тако смо били спремни на још један парти. Тематика забаве овога пута била је црно-бела, што значи да смо сви на себи имали обучене само те боје.
После разигране ноћи и раног доручка, одрадили смо и последње интензивне пробе тог викенда.

Након пробе и топлог ручка, нажалост, дошло је време, да спакујемо своје ствари и кренемо према Љубљани.

Овогодишњи интензивни викенд остаће нам у сећању по разиграним, активним и у потпуности искоришћеним данима.

Док ми размишљамо о следећем путовању, искористићемо прилику да вас подсетимо, да нам се можете и ви придружити на некој од следећих авантура, дружењу или наступу. Информишите се о упису на друштвеним мрежама нашег друштва.

Текст: Никола Дуганџија

Фото: архив друштва

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније