Рингараја – фолклорни фестивал у Крању

Рингараја – фолклорни фестивал у Крању

Одржан једанаести по реду Рингараја фестивал у организацији Културног друштва Брдо из Крања. Мјесто збивања је била велика дворана Културног дома Примсково 20.05.2023

Као што и умјетнички руководилац Милан Гламочанин напомиње, за наше КД Брдо су овакви фестивали јако битни. Већ прије смо помињали, да заједно одравамо традицију. Баш као што су се људи раније окупљали и уз игру и пјесму опуштали, тако и ми сада.

Ове године смо наш фестивал одржали, као и обично, у сарадњи са драгим пријатељима. Посебно се захвлаљујемо нашим гостима:

  • Куд Котуровић Београд
  • Куд Уна Нови Град
  • Куд Дрина Аугсбург
  • Скд Слога Нова Горица
  • КПСХД Вук Караџић Радовљица
  • Куд Младост Љубљана
  • Куд Бела Крајина Чрномељ

Јако смо захвални на њихово издвојено вријеме и прелијепу енергију коју су нам пружили.

 У фолклору никада не губиш, или побједјујеш или научиш и ми баш из наступа у наступ скупа побједјујемо и учимо. Ово је за нашу омладину јако битно и драго нам је када видимо, да и даље има овакве дјеце која знају цијенити праве вриједности. Дефинитивно ово неће бити задњи фестивал, биће их све више и више. За ово је потребно много времена, добре организације и пуно скупне снаге али ништа нам не буде тешко када видимо осмијехе на лицима наше дјеце. Најбитније нам је, да сваке године послије нашег фестивала добијамо прегршт порука и добрих утисака што од фолклораша, тако и од посјетиоца који су сједили у публици и сконцентрисано пратили читав програм. У данашње вријеме ништа не можемо знати за сигурно осим једне ствари, све док имамо једни друге биће и фолклора и љубави.

 Овом приликом вас позивамо, да и ви постанете дио нас, да нас буде што више, јер заједно смо јачи.

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније