Ringaraja – folklorni festival u Kranju

Ringaraja – folklorni festival u Kranju

Održan jedanaesti po redu Ringaraja festival u organizaciji Kulturnog društva Brdo iz Kranja. Mjesto zbivanja je bila velika dvorana Kulturnog doma Primskovo 20.05.2023

Kao što i umjetnički rukovodilac Milan Glamočanin napominje, za naše KD Brdo su ovakvi festivali jako bitni. Već prije smo pominjali, da zajedno odravamo tradiciju. Baš kao što su se ljudi ranije okupljali i uz igru i pjesmu opuštali, tako i mi sada.

Ove godine smo naš festival održali, kao i obično, u saradnji sa dragim prijateljima. Posebno se zahvlaljujemo našim gostima:

  • Kud Koturović Beograd
  • Kud Una Novi Grad
  • Kud Drina Augsburg
  • Skd Sloga Nova Gorica
  • KPSHD Vuk Karadžić Radovljica
  • Kud Mladost Ljubljana
  • Kud Bela Krajina Črnomelj

Jako smo zahvalni na njihovo izdvojeno vrijeme i prelijepu energiju koju su nam pružili.

 U folkloru nikada ne gubiš, ili pobjedjuješ ili naučiš i mi baš iz nastupa u nastup skupa pobjedjujemo i učimo. Ovo je za našu omladinu jako bitno i drago nam je kada vidimo, da i dalje ima ovakve djece koja znaju cijeniti prave vrijednosti. Definitivno ovo neće biti zadnji festival, biće ih sve više i više. Za ovo je potrebno mnogo vremena, dobre organizacije i puno skupne snage ali ništa nam ne bude teško kada vidimo osmijehe na licima naše djece. Najbitnije nam je, da svake godine poslije našeg festivala dobijamo pregršt poruka i dobrih utisaka što od folkloraša, tako i od posjetioca koji su sjedili u publici i skoncentrisano pratili čitav program. U današnje vrijeme ništa ne možemo znati za sigurno osim jedne stvari, sve dok imamo jedni druge biće i folklora i ljubavi.

 Ovom prilikom vas pozivamo, da i vi postanete dio nas, da nas bude što više, jer zajedno smo jači.

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije