Позориште у кући

Позориште у кући

Не прође ни година дана, а нама у госте понове дођоше пријатељи из драмске секције KПШХД Вук Kараџић из Радовљице. Са нашим гостима који су дошли раније у Велење срели смо се на Титовом тргу, а онда смо заједно прошетали до Виле Бианце, у којој се налази дворана гдје је одржана представа. Прије упознавања са двораном, госте смо одвели у галерију која се налази у склопу Виле Бианце и показали им изложбу православних икона иконописца Алимпија Kошаркоског из Шоштања.


Позориштна представа  одржана је  22.4.2023 у дворани Виле Бианце у Велењу.


Сарадња између два друштва траје већ низ година, највише на подручју фолклора, а задње врјеме се та сарадња продубила па сарађујемо и на литерарном и драмском подручју. Сада активно ради и драмска секција Српског друштва др Младен Стојановић која изводи лутковне представе за ђецу тренутно само у Велењу, па можда и по том питању унапреједимо нашу сарадњу.

Представа са којом су дошли да се представе, а нас мало насмеју и разведре зове се KАЗАЛИШТЕ У KУЋИ.  Жанр приредбе је комедија, а њен аутор и режисер је Брацо Радошевић. Приредбу нисмо отворили као што то иначе радимо са водитељем програма, већ смо то дозволили да спонтано ураде наступајући сами. Атмосфера је била толико позитивна да водитељ није био ни потребан.

 Тематика је била данашњи соавремени живот човјека, нерадника, изкориштавања свега и свакога од државе до родитеља и гледања искључиво на своје «дупе«. Представа је била из реалног живота, пуна истине и хумора који се заиста догађа у нашој близини а и у властитим породицама. Неко отвори очи па види, а други жмири па трпи.

Чланови наступајућег састава су: Брацо Радошевић, Даница Шмитран, Елена Стечук, Биљана Бешић, Томо Зечевић, Душанка Јовановић. На крају се Брацо Радошевић обратио и похвалио публику, а председнику Српског друштва др Младен Стојановић  Јови Јауз се захвалио на позиву.

Информисао нас је да већ припремају нову представу и ако нам је жеља да су спремни поново доћи, на што је председник Јово Јауз позитивно потврдио и изрекао им добродошлицу и за други пут. После приредбе подружили смо се у галерији мале  дворане и прокоментарисали сам догађај. Тако је успјешно завршен још један пројекат Литерарно драмско вече који је део већег пројекта 4. Младенови дани, који обухвата више мањих пројеката кроз цијелу годину. До маја у склопу Младенових дана урађена већ четири пројекта.

Захвалљујемо се спонзорима који су подржали пројекат:

За Вас: Јово Јауз

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније