Pozorište u kući

Pozorište u kući

Ne prođe ni godina dana, a nama u goste ponove dođoše prijatelji iz dramske sekcije KPŠHD Vuk Karadžić iz Radovljice. Sa našim gostima koji su došli ranije u Velenje sreli smo se na Titovom trgu, a onda smo zajedno prošetali do Vile Biance, u kojoj se nalazi dvorana gdje je održana predstava. Prije upoznavanja sa dvoranom, goste smo odveli u galeriju koja se nalazi u sklopu Vile Biance i pokazali im izložbu pravoslavnih ikona ikonopisca Alimpija Košarkoskog iz Šoštanja.


Pozorištna predstava  održana je  22.4.2023 u dvorani Vile Biance u Velenju.


Saradnja između dva društva traje već niz godina, najviše na području folklora, a zadnje vrjeme se ta saradnja produbila pa sarađujemo i na literarnom i dramskom području. Sada aktivno radi i dramska sekcija Srpskog društva dr Mladen Stojanović koja izvodi lutkovne predstave za đecu trenutno samo u Velenju, pa možda i po tom pitanju unaprejedimo našu saradnju.

Predstava sa kojom su došli da se predstave, a nas malo nasmeju i razvedre zove se KAZALIŠTE U KUĆI.  Žanr priredbe je komedija, a njen autor i režiser je Braco Radošević. Priredbu nismo otvorili kao što to inače radimo sa voditeljem programa, već smo to dozvolili da spontano urade nastupajući sami. Atmosfera je bila toliko pozitivna da voditelj nije bio ni potreban.

 Tematika je bila današnji soavremeni život čovjeka, neradnika, izkorištavanja svega i svakoga od države do roditelja i gledanja isključivo na svoje «dupe«. Predstava je bila iz realnog života, puna istine i humora koji se zaista događa u našoj blizini a i u vlastitim porodicama. Neko otvori oči pa vidi, a drugi žmiri pa trpi.

Članovi nastupajućeg sastava su: Braco Radošević, Danica Šmitran, Elena Stečuk, Biljana Bešić, Tomo Zečević, Dušanka Jovanović. Na kraju se Braco Radošević obratio i pohvalio publiku, a predsedniku Srpskog društva dr Mladen Stojanović  Jovi Jauz se zahvalio na pozivu.

Informisao nas je da već pripremaju novu predstavu i ako nam je želja da su spremni ponovo doći, na što je predsednik Jovo Jauz pozitivno potvrdio i izrekao im dobrodošlicu i za drugi put. Posle priredbe podružili smo se u galeriji male  dvorane i prokomentarisali sam događaj. Tako je uspješno završen još jedan projekat Literarno dramsko veče koji je deo većeg projekta 4. Mladenovi dani, koji obuhvata više manjih projekata kroz cijelu godinu. Do maja u sklopu Mladenovih dana urađena već četiri projekta.

Zahvalljujemo se sponzorima koji su podržali projekat:

Za Vas: Jovo Jauz

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije