Petnaesta Razigrana mladost, završnica Dana srpske kulture

Petnaesta Razigrana mladost, završnica Dana srpske kulture

U kulturnom domu Ignacija Borštnika u mjestu Cerklje je 24.11.2017  KD Brdo priredilo petnaestu po redu Razigranu mladost, koja je ujedno kruna i završno veče Dana srpske kulture, bogatog četverodnevnog projekta koje Društvo organizuje trinaesti put.

Kulturni program se sastojao iz 11 folklornih tačaka u kojima su se pojavili domaćini sa tri različita sastava (cicibani, omladinci i izvođači), specijalni gosti KUD Dimitrije Koturović iz Beograda, zatim KUD Mladost (Ljubljana), KD Sloga (Nova Gorica), KPSHD Vuk Karadžić (Radovljica), te pjevačka grupa Dar zavičaja iz Mladenova.

Ljubitelji igre i pjesme su mogli uživati u koreografijama: Igre iz Bosilegradskog krajišta,  Bela nedelja u Gruži, Igre iz Vladičinog Hana, Nijemo glamočko kolo, Igre iz Pčinje, Igre iz Bujanovca, Igre iz okoline Pirota, Pjesme iz Like i Krajine te u koreografiji kojom je završilo veče, a to su Igre iz zapadne Slavonije, folkloristima Brda veoma draga koreografija.

Umjetnički rukovodilac KD Brdo Srđan Krgović se pored osmišljavanja kulturnog programa posebno potrudio te voditeljskom paru obezbjedio kočiju „Zapravljivček“, koja je ranije služila prevozu gospode u slovenačkim gradovima. Kočija nije bila samo dodatna udobnost voditeljskom paru Jani Cipot i Miodragu Kondić, članovima Društva, nego i upečatljiv scenski utisak.

U završnici večeri se prisutnima zahvalio Mitar Vujinović, predsjednik Društva, koji je podijelio zahvalnice svim učesnicima kulturnog programa.

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije