Петнаеста Разиграна младост, завршница Дана српске културе

Петнаеста Разиграна младост, завршница Дана српске културе

У културном дому Игнација Борштника у мјесту Церкље је 24.11.2017  КД Брдо приредило петнаесту по реду Разиграну младост, која је уједно круна и завршно вече Дана српске културе, богатог четверодневног пројекта које Друштво организује тринаести пут.

Културни програм се састојао из 11 фолклорних тачака у којима су се појавили домаћини са три различита састава (цицибани, омладинци и извођачи), специјални гости КУД Димитрије Котуровић из Београда, затим КУД Младост (Љубљана), КД Слога (Нова Горица), КПСХД Вук Караџић (Радовљица), те пјевачка група Дар завичаја из Младенова.

Љубитељи игре и пјесме су могли уживати у кореографијама: Игре из Босилеградског крајишта,  Бела недеља у Гружи, Игре из Владичиног Хана, Нијемо гламочко коло, Игре из Пчиње, Игре из Бујановца, Игре из околине Пирота, Пјесме из Лике и Крајине те у кореографији којом је завршило вече, а то су Игре из западне Славоније, фолклористима Брда веома драга кореографија.

Умјетнички руководилац КД Брдо Срђан Крговић се поред осмишљавања културног програма посебно потрудио те водитељском пару обезбједио кочију „Заправљивчек“, која је раније служила превозу господе у словеначким градовима. Кочија није била само додатна удобност водитељском пару Јани Ципот и Миодрагу Кондић, члановима Друштва, него и упечатљив сценски утисак.

У завршници вечери се присутнима захвалио Митар Вујиновић, предсједник Друштва, који је подијелио захвалнице свим учесницима културног програма.

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније