Летња школа народне игре и кореографије – 2021

Летња школа народне игре и кореографије – 2021

Институт за уметничку игру из Београда организоваће Летњу школу народне игре и кореографије у периоду од 2. до 6. јула 2021. године у Београду, на Институту за уметничку игру

Садржај Летње школе народне игре и кореографије базиран је на оригиналном концепту који подразумева теоријски и практичан рад на учењу народних игара и упознавању комплетног процеса од теренског записа и извођења, припреме за подучавање, до обраде у форми сценског дела, односно, кореографије народне игре.

Обрађиваће се област Косовског Поморавља од стране аутентичног познаваоца традиционалних народних игара и обичаја, Драгана Антића, пореклом из Косовске Каменице.

Предавања ће обухватити практична и теоријска предавања о истраживачком теренском раду, терминологији и методици рада у фолклорним ансамблима, обради народних игара, кореографској лексики, просторној композицији, кореографској композицији и аранжирању оркестарске музике за кореографије народне игре.

Предавачи су: проф. др Антон Андонов (Бугарска), проф. др Весна Бајић Стојиљковић, Велимир Аговски, Милан Бачкуља, Бојан Димитријевић и Александар Степић.

Образац за пријаву је ОВДЈЕ

Рок за пријаве је 25. јун 2021. године.

Полазници Летње школе добијају вреднован Цертификат Института за уметничку игру са ЕСПБ бодовима. Котизацију за Летњу школу у износу од 4500 дин, потребно је уплатити на жиро рачун Института за уметничку игру најкасније до 1. јула 2021. године. За полазнике ван Београда и Србије обезбеђен је повољан смештај у Хотелу Југославија.

Пример уплатнице:

Примјер уплатнице

Више информација можете да добијете позивом телефона студентске службе Института за уметничку игру (011) 41 40 421 сваког дана од 09.00 до 17.00 или путем мејла: institut.snim@gmail.com

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније