Letnja škola narodne igre i koreografije – 2021

Letnja škola narodne igre i koreografije – 2021

Institut za umetničku igru iz Beograda organizovaće Letnju školu narodne igre i koreografije u periodu od 2. do 6. jula 2021. godine u Beogradu, na Institutu za umetničku igru

Sadržaj Letnje škole narodne igre i koreografije baziran je na originalnom konceptu koji podrazumeva teorijski i praktičan rad na učenju narodnih igara i upoznavanju kompletnog procesa od terenskog zapisa i izvođenja, pripreme za podučavanje, do obrade u formi scenskog dela, odnosno, koreografije narodne igre.

Obrađivaće se oblast Kosovskog Pomoravlja od strane autentičnog poznavaoca tradicionalnih narodnih igara i običaja, Dragana Antića, poreklom iz Kosovske Kamenice.

Predavanja će obuhvatiti praktična i teorijska predavanja o istraživačkom terenskom radu, terminologiji i metodici rada u folklornim ansamblima, obradi narodnih igara, koreografskoj leksiki, prostornoj kompoziciji, koreografskoj kompoziciji i aranžiranju orkestarske muzike za koreografije narodne igre.

Predavači su: prof. dr Anton Andonov (Bugarska), prof. dr Vesna Bajić Stojiljković, Velimir Agovski, Milan Bačkulja, Bojan Dimitrijević i Aleksandar Stepić.

Obrazac za prijavu je OVDJE

Rok za prijave je 25. jun 2021. godine.

Polaznici Letnje škole dobijaju vrednovan Certifikat Instituta za umetničku igru sa ESPB bodovima. Kotizaciju za Letnju školu u iznosu od 4500 din, potrebno je uplatiti na žiro račun Instituta za umetničku igru najkasnije do 1. jula 2021. godine. Za polaznike van Beograda i Srbije obezbeđen je povoljan smeštaj u Hotelu Jugoslavija.

Primer uplatnice:

Primjer uplatnice

Više informacija možete da dobijete pozivom telefona studentske službe Instituta za umetničku igru (011) 41 40 421 svakog dana od 09.00 do 17.00 ili putem mejla: institut.snim@gmail.com

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije