ИЗВОЂАЧКИ АНСАМБЛ ФОЛКЛОРНЕ СЕКЦИЈЕ КД БРДО У ГОСТИМА КОД АКУДУНС „СОЊА МАРИНКОВИЋ“

ИЗВОЂАЧКИ АНСАМБЛ ФОЛКЛОРНЕ СЕКЦИЈЕ КД БРДО У ГОСТИМА КОД АКУДУНС „СОЊА МАРИНКОВИЋ“

АКУД из Новог Сада „Соња Маринковић“ је на свој концерт поводом 55-тогодишњице постојања позвао фолклористе КД Брдо из Крања. КД Брдо је успоставило пријатељску сарадњу са овим академским друштвом 2016-те године, позивајући их на своју традиционалну манифестацију Дани српске  културе.

Данијел Кондић, возач „Глобус транса“ се побринуо да је састав 15.12.2017 безбједно стигао у Нови Сад до својих пријатеља. О гостопримству и гозби коју су припремили домаћини из Новог Сада су играчи Брда говорили данима послије повратка, а за организацију дочека гостију, као и цјелокупну организацију побринула се Марина Габровић. На челу АКУДУНС-а „Соња Маринковић“ је председница друштва Јулијана Константиновић, а Ивана Дроњак је организатор.

Лијепо суботње вријеме је домаћин добро искористио те представило гостима знаменитости Новог Сада. Послије обилног ручка су се заједно упутили ка Универзалној сали – биоскопу, зграде НИС-а у Новом Саду, гдје су одржане припреме и сам концерт у суботу 16.12.2017.

Поред домаћина, као наступајуће групе су били присутни Академско друштво за неговање музике „Гусле“,  те КД Брдо из Словеније. КД Брдо се бројној публици представило са двије кореографије: Пилето ми пе’е, игре из Црне Траве и Гајтано моме мори, игре из Пчиње. Концерт су посјетили званичници града Новог Сада, бројни представници културних организација те бројни пријатељи из свијета фолклора.

Одржавање годишњих концерата је често прилика да се покаже рад и труд. Прочитајте како је то пошло за руком КПСХД „Вук Караџић“ из Радовљице.

Фолклористи су свакако успјели наћи довољно заједничких тачака те наставити дружење у веселом амбијенту. Уз музику у живо су са домаћином и бројним гостима заједно дочекали зору. Недеља, 17.12.2017 је био дан за сaбирање утисака и повратак кући.

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније