IZVOĐAČKI ANSAMBL FOLKLORNE SEKCIJE KD BRDO U GOSTIMA KOD AKUDUNS „SONJA MARINKOVIĆ“

IZVOĐAČKI ANSAMBL FOLKLORNE SEKCIJE KD BRDO U GOSTIMA KOD AKUDUNS „SONJA MARINKOVIĆ“

AKUD iz Novog Sada „Sonja Marinković“ je na svoj koncert povodom 55-togodišnjice postojanja pozvao folkloriste KD Brdo iz Kranja. KD Brdo je uspostavilo prijateljsku saradnju sa ovim akademskim društvom 2016-te godine, pozivajući ih na svoju tradicionalnu manifestaciju Dani srpske  kulture.

Danijel Kondić, vozač „Globus transa“ se pobrinuo da je sastav 15.12.2017 bezbjedno stigao u Novi Sad do svojih prijatelja. O gostoprimstvu i gozbi koju su pripremili domaćini iz Novog Sada su igrači Brda govorili danima poslije povratka, a za organizaciju dočeka gostiju, kao i cjelokupnu organizaciju pobrinula se Marina Gabrović. Na čelu AKUDUNS-a „Sonja Marinković“ je predsednica društva Julijana Konstantinović, a Ivana Dronjak je organizator.

Lijepo subotnje vrijeme je domaćin dobro iskoristio te predstavilo gostima znamenitosti Novog Sada. Poslije obilnog ručka su se zajedno uputili ka Univerzalnoj sali – bioskopu, zgrade NIS-a u Novom Sadu, gdje su održane pripreme i sam koncert u subotu 16.12.2017.

Pored domaćina, kao nastupajuće grupe su bili prisutni Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“,  te KD Brdo iz Slovenije. KD Brdo se brojnoj publici predstavilo sa dvije koreografije: Pileto mi pe’e, igre iz Crne Trave i Gajtano mome mori, igre iz Pčinje. Koncert su posjetili zvaničnici grada Novog Sada, brojni predstavnici kulturnih organizacija te brojni prijatelji iz svijeta folklora.

Održavanje godišnjih koncerata je često prilika da se pokaže rad i trud. Pročitajte kako je to pošlo za rukom KPSHD „Vuk Karadžić“ iz Radovljice.

Folkloristi su svakako uspjeli naći dovoljno zajedničkih tačaka te nastaviti druženje u veselom ambijentu. Uz muziku u živo su sa domaćinom i brojnim gostima zajedno dočekali zoru. Nedelja, 17.12.2017 je bio dan za sabiranje utisaka i povratak kući.

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije