Velenje se predstavlja

Velenje se predstavlja

Velenje se predstavi

Opština Velenje u saradnji sa Sportskim savezom Velenje na Titovom trgu svake godine organizuje priredbu »Velenje se predstavi«, koja se tradicionalno priprema za opštinski praznik. Tu se predstave sva kulturna i sportska društva, kao i druge edukativne ustanove koje aktivno rade u opštini Velenje. Ove godine je učestvovao manji broj   organizacija zbog sveukupne situacije  zbog korona virusa – Covid 19.

SD dr Mladen Stojanović, Velenje

Na poziv opštine Velenje odazvali smo se i mi, Srpsko društvo dr Mladen Stojanović iz Velenja. Naše društvo taku priliku ne propušta zbog građana koji nas podupiru i uvek nas dođu pozdraviti kad smo prisutni. Naš cilj je bio pokazati naše aktivnosti u društvu i tako promovisati društvo i probuditi naš narod da ne zaboravi da postoji.


Posjetio nas je i grasdonačelnik MOV, Peter Dermol, sa kojim smo popričali na temu problema naše zajednice i aktivnog rada društva.


Radili smo promociju srpskog turizma, zmijanjskoga veza, novina Mostovi Saveza srpskih društvava Slovenije, kao i srpske narodne nošnje. Odaziv je bio ipak dobar, ako uzmemo u obzir da je bio ograničen broj posjetilaca. Na toj priredbi bilo je oko 500-700 ljudi. Dobili smo pozive za saradnju sa „Gobarskim društvom Marauh“ iz Velenja. Ponuda je upućena zbog činjenice koju oni znaju, a to je da imamo planinsku sekciju, te da nas upoznaju sa gljivama i kako da se do gljiva odnosimo u prirodi.

SD dr Mladen Stojanović, Velenje

Jedino što je ovoga puta izostalo jeste naš folklorni nastup, događaj koji su očekivali svi oni koji  prate naše aktivnosti.

Priredio: Jovo Jauz

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije