Велење се представља

Велење се представља

Velenje se predstavi

Oпштина Велење у сарадњи са Спортским савезом Велење на Титовом тргу сваке године организује приредбу »Велење се представи«, која се традиционално припрема за општински празник. Ту се представе сва културна и спортска друштва, као и друге едукативне установе које активно раде у општини Велење. Ове године је учествовао мањи број   организација због свеукупне ситуације  због корона вируса – Covid 19.

СД др Младен Стојановић, Велење

На позив општине Велење одазвали смо се и ми, Српско друштво др Младен Стојановић из Велења. Наше друштво таку прилику не пропушта због грађана који нас подупиру и увек нас дођу поздравити кад смо присутни. Наш циљ је био показати наше активности у друштву и тако промовисати друштво и пробудити наш народ да не заборави да постоји.


Посјетио нас је и грасдоначелник МОВ, Петер Дермол, са којим смо попричали на тему проблема наше заједнице и активног рада друштва.


Радили смо промоцију српског туризма, змијањскога веза, новина Мостови Савеза српских друштвава Словеније, као и српске народне ношње. Одазив је био ипак добар, ако узмемо у обзир да је био ограничен број посјетилаца. На тој приредби било је око 500-700 људи. Добили смо позиве за сарадњу са „Гобарским друштвом Мараух“ из Велења. Понуда је упућена због чињенице коју они знају, а то је да имамо планинску секцију, те да нас упознају са гљивама и како да се до гљива односимо у природи.

СД др Младен Стојановић, Велење

Једино што је овога пута изостало јесте наш фолклорни наступ, догађај који су очекивали сви они који  прате наше активности.

Приредио: Јово Јауз

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније