U ORGANIZACIJI AMBASADE SRBIJE U LJUBLJANI PRIREĐEN PRIJEM POVODOM 15. FEBRUARA, DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE

U ORGANIZACIJI AMBASADE SRBIJE U LJUBLJANI PRIREĐEN PRIJEM POVODOM 15. FEBRUARA, DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE

Prijem je održan 13. februara 2018. u hotelu Inter Kontinental u Ljubljani, a na prijemu su bili predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, predstavnici vjerskih zajednica Ljubljane i Slovenije, članovi diplomatskog kora, kao i predstavnici srpskih društva iz Slovenije. Na ulazu u dvoranu goste su sačekali predstavnici Ambasade sa njenom ekselencijom Zoranom Vlatković, ambasadorom Srbije, a gosti su pozdravljajući čestitali praznik.

 

 

 

Vokalna grupa „Brđanke” iz Kulturnog društva „Brdo” iz Kranja izvela je srpsku i slovenačku himnu, a nakon toga prisutnima se obratila ambasador Zorana Vlatković koja je istakla prijateljstvo Slovenije i Srbije, posebno podršku Slovenije u vezi sa evropskim integracijama: „Na našem putu ka EU prijatelji su nam veoma značajni, a Sloveniju vidimo kao pravog i iskrenog prijatelja. U našim krajevima, prijateljstva se čuvaju i neguju i to ćemo sa zadovoljstvom nastaviti. Slovenija je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, sa velikim brojem investicija, preko 1.500 slovenačkih firmi u Srbiji upošljava 25.000 radnika, a poslednjih godina svedoci smo i sve većih investicija srpskih firmi u Sloveniji”, naglasila je ambasadorka Srbije.

 

 

 

U svom obraćanju ambasador Zorana Vlatković spomenula je i veliki doprinos slovenačkom društvu koji daju pripadnici srpske zajednice koji žive u Sloveniji.

 

 

 

Poslije pozdravnog govora nastavljeno je druženje, a članovi Ambasade Srbije iskoristili su priliku i razgovarali sa brojnim gostima, kao i sa predstavnicima srpskih društava.

Tekst i foto: Dušan Jovanović

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije