У ОРГАНИЗАЦИЈИ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ЉУБЉАНИ ПРИРЕЂЕН ПРИЈЕМ ПОВОДОМ 15. ФЕБРУАРА, ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ

У ОРГАНИЗАЦИЈИ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ЉУБЉАНИ ПРИРЕЂЕН ПРИЈЕМ ПОВОДОМ 15. ФЕБРУАРА, ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ

Пријем је одржан 13. фебруара 2018. у хотелу Интер Континентал у Љубљани, а на пријему су били представници политичког, јавног и културног живота, представници вјерских заједница Љубљане и Словеније, чланови дипломатског кора, као и представници српских друштва из Словеније. На улазу у дворану госте су сачекали представници Амбасаде са њеном екселенцијом Зораном Влатковић, амбасадором Србије, а гости су поздрављајући честитали празник.

 

 

 

Вокална група „Брђанке” из Културног друштва „Брдо” из Крања извела је српску и словеначку химну, а након тога присутнима се обратила амбасадор Зорана Влатковић која је истакла пријатељство Словеније и Србије, посебно подршку Словеније у вези са европским интеграцијама: „На нашем путу ка ЕУ пријатељи су нам веома значајни, а Словенију видимо као правог и искреног пријатеља. У нашим крајевима, пријатељства се чувају и негују и то ћемо са задовољством наставити. Словенија је један од најзначајнијих економских партнера Србије, са великим бројем инвестиција, преко 1.500 словеначких фирми у Србији упошљава 25.000 радника, а последњих година сведоци смо и све већих инвестиција српских фирми у Словенији”, нагласила је амбасадорка Србије.

 

 

 

У свом обраћању амбасадор Зорана Влатковић споменула је и велики допринос словеначком друштву који дају припадници српске заједнице који живе у Словенији.

 

 

 

Послије поздравног говора настављено је дружење, а чланови Амбасаде Србије искористили су прилику и разговарали са бројним гостима, као и са представницима српских друштава.

Текст и фото: Душан Јовановић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније