U KULTURNOM DRUŠTVU BRDO ORGANIZOVALI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR »MITAR ĐUKIĆ«

U KULTURNOM DRUŠTVU BRDO ORGANIZOVALI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR »MITAR ĐUKIĆ«

Memorijalni šahovski turnir „Mitar Đukić“ je održan u subotu 17.3.2018. u prostorima društva KD Brdo sa početkom u 12 sati. Pokrovitelj turnira je bio Zoran Đukić, sin preminulog šahiste Mitra Đukića po kome je u čast turnir dobio ime.

Na ovaj sportski događaj se odazvalo dvanaest ljubitelja šaha. Vođa šahovske sekcije društva Miro Vujinović iz Ljubljane je vodio turnir predstavljajući međunarodna pravila šahovske federacije. To znači igranje uz pomoć šahovskog časovnika, a poštujući propisana pravila igre. Igrali su po principi »svako sa svakim«, što znači da je odigrano zajedno 11 šahovskih kola.

Prije početka turnira je presdjednik društva Mitar Vujinović zaželio svim učesnicima dobru igru i prijatno druženje naglasivši da je na prvom mjestu cilj ovog susreta druženje i prijateljstvo, a tek posle toga dolaze sami rezultati i pobjede.

Vođa šhovske sekcije je pozvao sve učesnike da minutom ćutanja odaju poštu  pokojnom Mitru Đukiću. Preminuli je bio član i aktivni šahista KD Brdo.

Domaćinsko osveženje u pauzama su igračima pripremili Stanimir Grujić (Buco) i predsednik društva Mitar Vujinović.

Turnir je protekao u sportskom duhu, a po završetku turnira je predsjednik društva predao svim učesnicima zahvalnice za učešće na turniru.

Najuspješnijim šahistima je predsjednik društva uručio pehare:

1. mjesto: Blagoje Georgijev

2. mjesto: Petar Dobrivojevi

3. mjesto: Milan Vujinović

Po završetku turnira i uručenju pehara je nastavljeno prijatno druženje prisutnih uz večeru i piće. Kako što je već postalo običaj druženje je propratila pjesma, razgovori i podsjećanje na zavičaj.

Tekst i foto: Mitar Vujinović

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije