У КУЛТУРНОМ ДРУШТВУ БРДО ОРГАНИЗОВАЛИ МЕМОРИЈАЛНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР »МИТАР ЂУКИЋ«

У КУЛТУРНОМ ДРУШТВУ БРДО ОРГАНИЗОВАЛИ МЕМОРИЈАЛНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР »МИТАР ЂУКИЋ«

Меморијални шаховски турнир „Митар Ђукић“ је одржан у суботу 17.3.2018. у просторима друштва КД Брдо са почетком у 12 сати. Покровитељ турнира је био Зоран Ђукић, син преминулог шахисте Митра Ђукића по коме је у част турнир добио име.

На овај спортски догађај се одазвало дванаест љубитеља шаха. Вођа шаховске секције друштва Миро Вујиновић из Љубљане је водио турнир представљајући међународна правила шаховске федерације. То значи играње уз помоћ шаховског часовника, а поштујући прописана правила игре. Играли су по принципи »свако са сваким«, што значи да је одиграно заједно 11 шаховских кола.

Прије почетка турнира је пресдједник друштва Митар Вујиновић зажелио свим учесницима добру игру и пријатно дружење нагласивши да је на првом мјесту циљ овог сусрета дружење и пријатељство, а тек после тога долазе сами резултати и побједе.

Вођа шховске секције је позвао све учеснике да минутом ћутања одају пошту  покојном Митру Ђукићу. Преминули је био члан и активни шахиста КД Брдо.

Домаћинско освежење у паузама су играчима припремили Станимир Грујић (Буцо) и председник друштва Митар Вујиновић.

Турнир је протекао у спортском духу, а по завршетку турнира је предсједник друштва предао свим учесницима захвалнице за учешће на турниру.

Најуспјешнијим шахистима је предсједник друштва уручио пехаре:

1. мјесто: Благоје Георгијев

2. мјесто: Петар Добривојеви

3. мјесто: Милан Вујиновић

По завршетку турнира и уручењу пехара је настављено пријатно дружење присутних уз вечеру и пиће. Како што је већ постало обичај дружење је пропратила пјесма, разговори и подсјећање на завичај.

Текст и фото: Митар Вујиновић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније