U dvorani Omladinskog centra u Hrastniku (Mladinski center Hrastnik) izvedena monodrama „Petar Pepo Bandić”

U dvorani Omladinskog centra u Hrastniku (Mladinski center Hrastnik) izvedena monodrama „Petar Pepo Bandić”

U okviru saradnje između SKD „Sava“ iz Hrastnika i SKD „Petar Kočić” iz Kranja i proširenja kulturnih djelatnosti oba društva, kao i u sklopu tradicionalnog 17. festivala „Rdeči revirji” prikazana je 22. maja 2019. monodrama Branka Ćopića „Petar Pepo Bandić” u izvođenju Dušana Jovanovića. Dušan Jovanović je, pored toga što je glumio Petra Pepu Bandića, ujedno i adaptirao tekst, uradio režiju, scenografiju i kostimografiju.

Prije početka predstave prisutnima se obratila i pozdravila ih Slavica Tripunović, potpredsjednica SKD „Sava” Hrastnik i predstavila izvođača kao i goste iz SKD „Petar Kočić”, predsjednika Krstana Šućura, Dragicu Šućur i Ostoju Šobota.

Ova predstava izvedena je pred oko osamdesetak prisutnih, koji su sa velikom pažnjom pratili monodramu, povremeno nagrađivali aplauzom u toku izvođenja a na kraju dugotrajnim aplauzom nagradili izvođača, čime su potvrdili da su bili veoma zadovoljni, kako izvođenjem, isto tako i samom predstavom, odnosno njenim sadržajem.

Na kraju predstave Slavica Tripunović zahvalila se Dušanu Jovanoviću, kao  idruštvu „Petar Kočić” na uspješnoj saradnji između dva društva.

Druženje je nastavljeno uz prijatan razgovor, sa željom da se nastavi sa saradnjom, jer za to postoje mogućnosti koje treba na najbolji način iskoristiti, a pokazalo se da je publika željna ovakvih događaja.

Izvođenje monodrame omogućili su Javni fond Republike Slovenije za kulturne djelatnosti i Mladinski center Hrastnik.

Tekst i foto: Dušan Jovanović

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije