У дворани Омладинског центра у Храстнику (Mladinski center Hrastnik) изведена монодрама „Петар Пепо Бандић”

У дворани Омладинског центра у Храстнику (Mladinski center Hrastnik) изведена монодрама „Петар Пепо Бандић”

У оквиру сарадње између СКД „Сава“ из Храстника и СКД „Петар Кочић” из Крања и проширења културних дјелатности оба друштва, као и у склопу традиционалног 17. фестивала „Рдечи ревирји” приказана је 22. маја 2019. монодрама Бранка Ћопића „Петар Пепо Бандић” у извођењу Душана Јовановића. Душан Јовановић је, поред тога што је глумио Петра Пепу Бандића, уједно и адаптирао текст, урадио режију, сценографију и костимографију.

Прије почетка представе присутнима се обратила и поздравила их Славица Трипуновић, потпредсједница СКД „Сава” Храстник и представила извођача као и госте из СКД „Петар Кочић”, предсједника Крстана Шућура, Драгицу Шућур и Остоју Шобота.

Ова представа изведена је пред око осамдесетак присутних, који су са великом пажњом пратили монодраму, повремено награђивали аплаузом у току извођења а на крају дуготрајним аплаузом наградили извођача, чиме су потврдили да су били веома задовољни, како извођењем, исто тако и самом представом, односно њеним садржајем.

На крају представе Славица Трипуновић захвалила се Душану Јовановићу, као  идруштву „Петар Кочић” на успјешној сарадњи између два друштва.

Дружење је настављено уз пријатан разговор, са жељом да се настави са сарадњом, јер за то постоје могућности које треба на најбољи начин искористити, а показало се да је публика жељна оваквих догађаја.

Извођење монодраме омогућили су Јавни фонд Републике Словеније за културне дјелатности и Младински центер Храстник.

Текст и фото: Душан Јовановић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније