Стручни семинар за уметничке руководиоце у Љубљани – ПРИЈАВА

Стручни семинар за уметничке руководиоце у Љубљани – ПРИЈАВАФонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине Републике Србије позива уметничке руководиоце и играче извођачких фолклорних ансамбала да се пријаве на тродневни стручни семинар о народној игри и кореографији који ће бити реализован у периоду од 8. до 10. априла 2022. године у Љубљани.


Носилац овог пројекта и целогодишњег програма намењеног едукацији је Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине Републике Србије, а партнер у реализацији стручних семинара на подручју Словеније је Савез Срба Словеније.


Пројекат ће у току 2022. године бити реализован сваког месеца у другом граду на подручју Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Последњи семинар у децембру ове године биће реализован у Новом Саду, граду који је у 2022. години понео титулу Европске престонице културе. Више информација о овом едукативном програму видети на званичној страници Фонда.


Предавачи на стручном семинару у Љубљани биће Велимир Аговски, фолклорни педагог, кореограф и истакнути уметнички руководилац АКУД ”Лола” из Београда и др Весна Бајић Стојиљковић, етномузиколог и етнокореолог, професор на Институту за уметничку игру у Београду. Корепетитор је Александар Степић, наставник музичког васпитања, музички аранжер и шеф народног оркестра АКУД „Лола“ из Београда.

Стручно усавршавање за уметничке руководиоце и играче фолклорних ансамбала


Теме на семинару обухватиће: методику рада са фолклорним ансамблима, играчку терминологију, раду на координацији и покрету тела, представљање игара из одређене етнокореолошке области (Влашке игре из Ђанове, Неготин и Централне Србије), предавања из кореографије народне игре за играче фолклорних ансамбала различитих узраста. Рад предавача биће практичан и теоријски.

Семинар почиње у петак, 8. априла са почетком у 17 часова (17-20ч) и завршава се у недељу, 10. априла до 13 часова. Целодневни рад у суботу трајаће од 10-20 часова, са паузом за ручак. Семинар ће се одржавати у просторијама СКУД-а Видовдан у Љубљани, адреса: Ob železnici 14, 1000 Ljubljana.

Пријаве за семинар је потребно послати до 5. априла 2022. године преко онлајн обрасца који се налази на следећем линку:


ПРИЈАВАКотизација за учешће на семинару је бесплатна.
Учесници сами сносе трошкове превоза, исхране и смештаја!


Е-маил за додатна питања: fondedukacija@gmail.com.

Добродошли!

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније