Stručni seminar za umetničke rukovodioce u Ljubljani – PRIJAVA

Stručni seminar za umetničke rukovodioce u Ljubljani – PRIJAVAFond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine Republike Srbije poziva umetničke rukovodioce i igrače izvođačkih folklornih ansambala da se prijave na trodnevni stručni seminar o narodnoj igri i koreografiji koji će biti realizovan u periodu od 8. do 10. aprila 2022. godine u Ljubljani.


Nosilac ovog projekta i celogodišnjeg programa namenjenog edukaciji je Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine Republike Srbije, a partner u realizaciji stručnih seminara na području Slovenije je Savez Srba Slovenije.


Projekat će u toku 2022. godine biti realizovan svakog meseca u drugom gradu na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Poslednji seminar u decembru ove godine biće realizovan u Novom Sadu, gradu koji je u 2022. godini poneo titulu Evropske prestonice kulture. Više informacija o ovom edukativnom programu videti na zvaničnoj stranici Fonda.


Predavači na stručnom seminaru u Ljubljani biće Velimir Agovski, folklorni pedagog, koreograf i istaknuti umetnički rukovodilac AKUD ”Lola” iz Beograda i dr Vesna Bajić Stojiljković, etnomuzikolog i etnokoreolog, profesor na Institutu za umetničku igru u Beogradu. Korepetitor je Aleksandar Stepić, nastavnik muzičkog vaspitanja, muzički aranžer i šef narodnog orkestra AKUD „Lola“ iz Beograda.

Stručno usavršavanje za umetničke rukovodioce i igrače folklornih ansambala


Teme na seminaru obuhvatiće: metodiku rada sa folklornim ansamblima, igračku terminologiju, radu na koordinaciji i pokretu tela, predstavljanje igara iz određene etnokoreološke oblasti (Vlaške igre iz Đanove, Negotin i Centralne Srbije), predavanja iz koreografije narodne igre za igrače folklornih ansambala različitih uzrasta. Rad predavača biće praktičan i teorijski.

Seminar počinje u petak, 8. aprila sa početkom u 17 časova (17-20č) i završava se u nedelju, 10. aprila do 13 časova. Celodnevni rad u subotu trajaće od 10-20 časova, sa pauzom za ručak. Seminar će se održavati u prostorijama SKUD-a Vidovdan u Ljubljani, adresa: Ob železnici 14, 1000 Ljubljana.

Prijave za seminar je potrebno poslati do 5. aprila 2022. godine preko onlajn obrasca koji se nalazi na sledećem linku:


PRIJAVAKotizacija za učešće na seminaru je besplatna.
Učesnici sami snose troškove prevoza, ishrane i smeštaja!


E-mail za dodatna pitanja: fondedukacija@gmail.com.

Dobrodošli!

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije