Srpski jezik u osnovnim školama u Sloveniji – produžen rok za prijave

Srpski jezik u osnovnim školama u Sloveniji – produžen rok za prijave

izvor | SSS

Od školske 2020/2021. godine, učenici osnovnih škola u Sloveniji imaće mogućnost da pohađaju dopunsku nastavu SRPSKOG JEZIKA.

Savez Srba Slovenije je u kontaktu sa direktorima svih osnovnih škola u Sloveniji sproveo inicijativu, sa ciljem da se identifikuju osnovne škole u kojima će se od sledeće školske godine BESPLATNO izvoditi dopunska nastava srpskog jezika. Na osnovu dogovora sa direktorima osnovnih škola, 31. januara 2020. godine biće objavljeno U KOJIM školama će biti izvođena dopunska nastava srpskog jezika.

U okviru svake prijavljene škole biće formirane dve starosne grupe: prva grupa za učenike od 1. do 5. razreda i druga grupa za učenike od 6. do 9. razreda.

Nastava srpskog jezika biće izvođena u formi dvočasa (2 x 45 minuta) jednom sedmično, u toku radne sedmice. Naknadno će biti utvrđeno kojim danima će se izvoditi nastava u pojedinačnim mestima/školama.

Dopunska nastava srpskog jezika izvodiće se prema zvaničnom Programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu Ministarstva prosvete Republike Srbije, koji obuhvata sadržaje iz tri predmeta:

1. Srpski jezik,
2. Moja otadžbina Srbija
3. Kultura srpskog naroda

Prijave učenika se vrše preko zvaničnih obrazaca koje je potrebno preuzeti ovde:

Obrazac izjave roditelja: PDF    XLS

Obrazac prijave za upis učenika: PDF    DOC

Ispunjenu i potpisanu izjavu i prijavu roditelji treba da dostave KOORDINATORU, koji je određen za vaš region Slovenije, najkasnije do 1. marta 2020. godine.

Sve dodatne informacije u vezi sa dopunskom nastavom srpskog jezika možete dobiti na mejl adresi:  obrazovanje@sss-zss.si (Jadranka Beti, profesor srpskog jezika, koordinator Sektora za obrazovanje Saveza Srba Slovenije)

Takođe Vas obaveštavamo da će u periodu od 1.1. do 20.1.2020. biti organizovani skupovi u svim većim mestima u Sloveniji u cilju pružanja svih relevantnih informacija roditeljima i učenicima.

Konkurs za učitelje srpskog jezika biće sproveden naknadno.

Ispunjene prijave slati na:

obrazovanje@sss-zss.si

danijela.pecanac@gmail.com

jadrankabetica@gmail.com

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije