Српски језик у основним школама у Словенији – продужен рок за пријаве

Српски језик у основним школама у Словенији – продужен рок за пријаве

извор | ССС

Од школске 2020/2021. године, ученици основних школа у Словенији имаће могућност да похађају допунску наставу СРПСКОГ ЈЕЗИКА.

Савез Срба Словеније је у контакту са директорима свих основних школа у Словенији спровео иницијативу, са циљем да се идентификују основне школе у којима ће се од следеће школске године БЕСПЛАТНО изводити допунска настава српског језика. На основу договора са директорима основних школа, 31. јануара 2020. године биће објављено У КОЈИМ школама ће бити извођена допунска настава српског језика.

У оквиру сваке пријављене школе биће формиране две старосне групе: прва група за ученике од 1. до 5. разреда и друга група за ученике од 6. до 9. разреда.

Настава српског језика биће извођена у форми двочаса (2 x 45 минута) једном седмично, у току радне седмице. Накнадно ће бити утврђено којим данима ће се изводити настава у појединачним местима/школама.

Допунска настава српског језика изводиће се према званичном Програму основног образовања и васпитања у иностранству Министарства просвете Републике Србије, који обухвата садржаје из три предмета:

1. Српски језик,
2. Моја отаџбина Србија
3. Култура српског народа

Пријаве ученика се врше преко званичних образаца које је потребно преузети овде:

Образац изјаве родитеља: PDF    XLS

Образац пријаве за упис ученика: PDF    DOC

Испуњену и потписану изјаву и пријаву родитељи треба да доставе КООРДИНАТОРУ, који је одређен за ваш регион Словеније, најкасније до 1. марта 2020. године.

Све додатне информације у вези са допунском наставом српског језика можете добити на мејл адреси:  obrazovanje@sss-zss.si (Јадранка Бети, професор српског језика, координатор Сектора за образовање Савеза Срба Словеније)

Такође Вас обавештавамо да ће у периоду од 1.1. до 20.1.2020. бити организовани скупови у свим већим местима у Словенији у циљу пружања свих релевантних информација родитељима и ученицима.

Конкурс за учитеље српског језика биће спроведен накнадно.

Испуњене пријаве слати на:

obrazovanje@sss-zss.si

danijela.pecanac@gmail.com

jadrankabetica@gmail.com

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније