Мостови до завичаја, сусрет представника медија из Србије, региона и дијаспоре

Мостови до завичаја

Мостови до завичаја, сусрет представника медија из Србије, региона и дијаспоре

Два активна члана Културног друштва Брдо из Крања током истог дана у радним посјетама министарствима Владе Републике Србије

Кабинет министра без портфеља за координацију активности и мера у области односа Републике с дијаспором је организовао сусрет „Мостови до завичаја“ који је одржан од 9. до 12. новембра у Београду и на Сребрном језеру.

Медијски камп „Мостови до завичаја“, МТВ-„ВИДИК“, ЈАСМИНКА Мирковић Маневска

На овом кампу за новинаре је било присутно десет новина из Србије и петнаест новинара из Северне Македоније, Румуније, Мађарске, Републике Српске, Словеније и Аустрије. Кабинет министра Ђорђа Милићевића је организацијом овог догађаја настојао допринијети успостављању веза између прадставника српских медија различитих земаља, размјени идеја и искустава, конструктивне дискусије и међусобне помоћи. Већ током првог дана се разговарало на тему могућих заједничких пројеката значајних за извјештавање из дијаспоре.

Ружица Зоркић Радичевић, аутор емисије „Вечерас заједно“ Радио Београда, која се непрекињено емитује петком у 21 час већ 53 године, је у програм на директно укључење позвала неколико колега – учесника семинара. Ружица је са великим жаром говорила о радију и продукцији, као и о бесплатној апликацији ЗВУК, коју препоручујемо свима које занима богата аудиотека најстаријег радија. Помоћу апликације је могуће праћење свих радијских програма широм свијета и то бесплатно.

Ружица Зоркић Радичевић, интервју Радио Београд 1: министар Ђорђе Милићевић на тему ПОВЕЗИВАЊЕ ДИЈАСПОРЕ

Као представник српског медија Наш глас из Крања је на овом догађају јачања и увезивања сарадње организација ван Србије био присутан Миодраг Кондић, аутор и уредник интернетног гласила задуженог за информисање на теме коју могу бити интересантне Србима у Словенији.

Истовремено је одржана ванредна изборна скупштина Асоцијације српског фолклора дијаспоре, гдје су представнике српских савеза из Њемачке, Швајцарске, Аустрије, Италије, Словеније и Хрватске угостили у просторима Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. За предсједника Асоцијације је изабран Ненад Миленковић, а за подпредсједника Милан Гламочанин. Да подсјетимо, Милан је умјетнички руководилац и подпредсједник Културног друштва Брдо из Крања.

Учесници сусрета „Мостови до завичаја“ су били присутни на свечаном отварању Спортског кампа за децу „Србија те зове“. Министар Милићевић је камп за младе генерације отворио у Хали спортова на Сребрном језеру 11. новембра.

Саветник министра за односе с јавношћу Душко Вукајловић се побринуо да се сусрет одвија уз употпуњен садржај. Слободно вријеме смо искористили за посјету манастира Тумане, који је од Голупца удаљен девет километара. На жалост није било могуће посјетити све знаменитости које се налазе у околини, али свакако смо видјели довољно да схватимо да ћемо се у ове крајеве још враћати.

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније