Срби у Велењу активно доприносе културној шареноликости

Срби у Велењу активно доприносе културној шареноликости

Чланови Српског друштва др Младен Стојановић из Велења, кад год је то могуће, се одазову на  позив Општине, пријатеља и разних удружења и са тим доприносе омасовљавању разних догађаја, ширењу пријатељства и промоције друштва.

Поред активности што се изводе у друштву, у протеклом мјесецу чланови друштва су се одазивали на бројне догађаје, а од оних упечатљивијих издвајамо:

23.1.2020  присуствовали на петој Скупштини Савеза културних друштава Шалешке долине

26.1.2020 на позив српске Православне цркве одазвали смо се на молебном скупу подршке српском народу у Црној Гори, који се одржавао у српском православном храму Kирила и Методија у Љубљани. Тиме смо симболичним саборовањем пружили подршку вјерницима Црне Горе у њиховој борби за очување светиња Српске православне Цркве.

6.2.2020 поводом словеначког културног празника 8. фебруара, смо се одазвали на позив на  пријем у галерију у Велењу, како би смо дали допринос културним догађајима у Велењу. На скупу је био присутан  и присутнима се пригодним говором обратио замјеник градоначелника Петер Дермол.

12.2.2020 на позив Амбасаде Србије у Словенији је група наших чланова  отишла на свечани пријем у хотел Интерконтинентал у Љубљани. Поводом 15.фебруара – Дана државности Републике Србије смо заједно са члановима Савеза српских друштава Словеније и осталих присутних присутвовали поздравном говору Зoране Влатковић, амбасадорке Србије у Словенији. Овај датум је један од битнијих у политичком, културном и историјском календару Србије, али је најбитнији за наше друштво јер је на тај датум прије 15 година основано СД др Младен Стојановић из Велења.

Трудићемо се да Вас редовно, као и до сада извјештавамо, тиме ћемо омогућити нашим пријатељима да нас пратите и о нама читате у НАШЕМ ГЛАСУ. Уколико то желите, објаве везане за српско друштво др Младен Стојановић аутора Јове Јауза можете пратити ОВДЕ.

Приредио: Јово Јауз

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније