Srbi u Velenju aktivno doprinose kulturnoj šarenolikosti

Srbi u Velenju aktivno doprinose kulturnoj šarenolikosti

Članovi Srpskog društva dr Mladen Stojanović iz Velenja, kad god je to moguće, se odazovu na  poziv Opštine, prijatelja i raznih udruženja i sa tim doprinose omasovljavanju raznih događaja, širenju prijateljstva i promocije društva.

Pored aktivnosti što se izvode u društvu, u proteklom mjesecu članovi društva su se odazivali na brojne događaje, a od onih upečatljivijih izdvajamo:

23.1.2020  prisustvovali na petoj Skupštini Saveza kulturnih društava Šaleške doline

26.1.2020 na poziv srpske Pravoslavne crkve odazvali smo se na molebnom skupu podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, koji se održavao u srpskom pravoslavnom hramu Kirila i Metodija u Ljubljani. Time smo simboličnim saborovanjem pružili podršku vjernicima Crne Gore u njihovoj borbi za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne Crkve.

6.2.2020 povodom slovenačkog kulturnog praznika 8. februara, smo se odazvali na poziv na  prijem u galeriju u Velenju, kako bi smo dali doprinos kulturnim događajima u Velenju. Na skupu je bio prisutan  i prisutnima se prigodnim govorom obratio zamjenik gradonačelnika Peter Dermol.

12.2.2020 na poziv Ambasade Srbije u Sloveniji je grupa naših članova  otišla na svečani prijem u hotel Interkontinental u Ljubljani. Povodom 15.februara – Dana državnosti Republike Srbije smo zajedno sa članovima Saveza srpskih društava Slovenije i ostalih prisutnih prisutvovali pozdravnom govoru Zorane Vlatković, ambasadorke Srbije u Sloveniji. Ovaj datum je jedan od bitnijih u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije, ali je najbitniji za naše društvo jer je na taj datum prije 15 godina osnovano SD dr Mladen Stojanović iz Velenja.

Trudićemo se da Vas redovno, kao i do sada izvještavamo, time ćemo omogućiti našim prijateljima da nas pratite i o nama čitate u NAŠEM GLASU. Ukoliko to želite, objave vezane za srpsko društvo dr Mladen Stojanović autora Jove Jauza možete pratiti OVDE.

Priredio: Jovo Jauz

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije

error: Sadržaj je zaštićen.