Slepom Slovencu nudili posao vozača autobusa

Slepom Slovencu nudili posao vozača autobusa

foto: ILUSTRACIJA

Nezaposleni Slovenac dobio je sa zavoda za zapošljavanje hitnu poruku da se javi na konkurs za posao vozača autobusa, ali su mu se odgovorni izvinili odmah nakon što je to objavio na društvenim mrežama, uz opasku da je potpuno slep i kao takav nesposoban za neke vrste poslova.

Sebastijan Kamenik iz Celja kazao je za POP-TV da je u mladosti stvarno imao želju da postane vozač autobusa. Ta mu se želja gotovo i ostvarila.

„Nazovite to tragikomičnim ili morbidnim slučajem, kako hoćete. Shvatam da službenici na zavodu rade svoj posao i rutinski šalju obaveštenja o raspoloživim radnim mestima jer moraju da ispune svoje kvote. No, bilo bi logično da onaj koji distribuira ponude šalje samo one koje su adekvatne za pojedinu osobu“, kazao je Kamenik.

Dodao je da za nezaposlene osobe s invaliditetom ionako imaju sve podatke o njihovim radnim sposobnostima i posebnog savetnika za tu kategoriju tražitelja posla.

Kamenik kaže da njegov slučaj očito nije jedini. Nakon što je sa svojom pričom išao u javnost, javili su mu se i druge slabovide ili slepe osobe, tvrdeći da su porukama preko telefona ili pismenim obaveštenjem na kućne adrese pozivani na razgovore za radna mesta u pilani, mesari, pa čak i u vojsci.

izvor: N1

autor teksta: Hina

 

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije