Слепом Словенцу нудили посао возача аутобуса

Слепом Словенцу нудили посао возача аутобуса

фото: ИЛУСТРАЦИЈА

Незапослени Словенац добио је са завода за запошљавање хитну поруку да се јави на конкурс за посао возача аутобуса, али су му се одговорни извинили одмах након што је то објавио на друштвеним мрежама, уз опаску да је потпуно слеп и као такав неспособан за неке врсте послова.

Себастијан Каменик из Цеља казао је за ПОП-ТВ да је у младости стварно имао жељу да постане возач аутобуса. Та му се жеља готово и остварила.

„Назовите то трагикомичним или морбидним случајем, како хоћете. Схватам да службеници на заводу раде свој посао и рутински шаљу обавештења о расположивим радним местима јер морају да испуне своје квоте. Но, било би логично да онај који дистрибуира понуде шаље само оне које су адекватне за поједину особу“, казао је Каменик.

Додао је да за незапослене особе с инвалидитетом ионако имају све податке о њиховим радним способностима и посебног саветника за ту категорију тражитеља посла.

Каменик каже да његов случај очито није једини. Након што је са својом причом ишао у јавност, јавили су му се и друге слабовиде или слепе особе, тврдећи да су порукама преко телефона или писменим обавештењем на кућне адресе позивани на разговоре за радна места у пилани, месари, па чак и у војсци.

извор: Н1

аутор текста: Хина

 

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније