Mitrovdanski šahovski turnir u Radovljici

Mitrovdanski šahovski turnir u Radovljici

„Kakav bi izgledao šah bez glupih grešaka?“

Kurt Richter

Pitanje, koje se vjerovatno porodilo u glavi bar jednome od učesnika ovogodišnjeg Mitrovdanskog šahovskog turnira u organizaciji Kulturno prosvjetno humanitarnog društva „Vuk Karadžić” iz Radovljice.

Drago nam je, da smo poslije četiri godine opet uspjeli organizovati šahovski turnir, a još nam je draže, da je ovogodišnje druženje bilo moguće održati u našim novim prostorima. Okupili smo se šahisti iz različitih šahovskih društava, kao i amaterski šahisti i tako smo zajedno proveli jedno divno dopodne. Na žalost ovoga puta je bilo prijavljenih manje igrača nego prošlih godina, ali to ne znači, da se za dobro odigranu partiju i zasluženu  pobjedu nije trebalo potruditi. U odnosu na broj igrača, igrali smo jedanaest partija po sistemu „svako sa svakim”, vremenski dva puta po deset minuta. Igrači, koji su se plasirali na prva tri mjesta, primili su pehare i praktične nagrade društva.

Poslije uspješno završenih šahovskih partija, svi zajedno smo nastavili druženje uz zakusku i piće. Jedva čekamo, da poslije kratke pauze nastavimo sa našim sad već tradicionalnim  Mitrovdanskim šahovskim turnirom i sljedeće godine – nadamo se, da sa još većim brojem učesnika.

A do tada neka vas kroz život prati još jedna divna rečenica: „Svaki je majstor šaha nekada bio početnik“

Irving Chernev

autor: Snežana Radić

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije