Митровдански шаховски турнир у Радовљици

Митровдански шаховски турнир у Радовљици

„Какав би изгледао шах без глупих грешака?“

Kurt Richter

Питање, које се вјероватно породило у глави бар једноме од учесника овогодишњег Митровданског шаховског турнира у организацији Културно просвјетно хуманитарног друштва „Вук Караџић” из Радовљице.

Драго нам је, да смо послије четири године опет успјели организовати шаховски турнир, а још нам је драже, да је овогодишње дружење било могуће одржати у нашим новим просторима. Окупили смо се шахисти из различитих шаховских друштава, као и аматерски шахисти и тако смо заједно провели једно дивно доподне. На жалост овога пута је било пријављених мање играча него прошлих година, али то не значи, да се за добро одиграну партију и заслужену  побједу није требало потрудити. У односу на број играча, играли смо једанаест партија по систему „свако са сваким”, временски два пута по десет минута. Играчи, који су се пласирали на прва три мјеста, примили су пехаре и практичне награде друштва.

Послије успјешно завршених шаховских партија, сви заједно смо наставили дружење уз закуску и пиће. Једва чекамо, да послије кратке паузе наставимо са нашим сад већ традиционалним  Митровданским шаховским турниром и сљедеће године – надамо се, да са још већим бројем учесника.

А до тада нека вас кроз живот прати још једна дивна реченица: „Сваки је мајстор шаха некада био почетник“

Irving Chernev

аутор: Снежана Радић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније