Dječiji festival folklora Ringaraja u Kranju

Dječiji festival folklora Ringaraja u Kranju

U subotu, 19.6.2021 je održan  Ringaraja festival u sklopu rada folklornih sekcija Kulturnog društva Brdo

Poštujući mjere koje su bile na snazi festival je održan uz manji broj nastupajućuh grupa i posjetilaca u prostorima Društva. Iako oskudniji po broju publike, ovaj festival prisutni označavaju kao značajnu prekretnicu – ponovno zahuktavanje i pokretanje rada sekcija KD Brdo.

Cicibanski ansambl Kulturnog društva Brdo je odigrao Igre iz centralne Srbije, dok su stariji omladinci odigrali splet igara iz Leskovca. Svi zajedno su na početku odpjevali pesmu „Domaćine dobri gosti ti dođoše“, kao uvod i tradicionalni pozdrav mnogobrojnim roditeljima, koji si došli da podrže svoju decu.

„Uz sva još aktivna ograničenja, nismo bili u stanju ugostiti veći broj društava, kao što smo na to bili navikli proteklih godina, ali smo se ipak potrudili i festival održali u užem krugu i predstavili naše dečije sekcije kroz igru i pesmu“, zadovoljno kazuje Milan Glamočanin, umjetnički rukovodilac.

Posle završetka formalnog dijela programa, deca su još izvjesno vreme ostala u prostorijama društva na druženju uz muziku i pjesmu. Pratioci i roditelji nastupajuće djece su, posle duge i preduge pauze, imali priliku ponovo razgovarati o željama i predlozima za predstojeće aktivnosti folklorne sekcije – najmlađeg ansambla na kojem treba da se grade budući uspjesi kada je folklor u pitanju. Raduje nas to što je rad sekcija ponovo oživeo, raduje što se je odazvao veliki broj porodica i dece, što nam daje nadu za septembar i novu i dodatnu motivaciju za planiranje rada i razvoja društva.

Pozdrav poletju – Teden ljubiteljske kulture

Savez kulturnih društava Slovenije u saradnji sa Zavodom za turizam i kulturu su organizovali vedar susret u starom dijelu grada Kranja. U bogatom i šarenolikom programu sa preko 300 učesnika iz 23 različite organizacije, je i ovaj put učestovalo KD Brdo iz Kranja. Ove godine je susret, pored predstavljanja šarenolikosti, bio i vjesnik buđenja društvenog života u Kranju.

Pozdrav ljetu – brošura

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije