Дјечији фестивал фолклора Рингараја у Крању

Дјечији фестивал фолклора Рингараја у Крању

У суботу, 19.6.2021 је одржан  Рингараја фестивал у склопу рада фолклорних секција Културног друштва Брдо

Поштујући мјере које су биле на снази фестивал је одржан уз мањи број наступајућух група и посјетилаца у просторима Друштва. Иако оскуднији по броју публике, овај фестивал присутни означавају као значајну прекретницу – поновно захуктавање и покретање рада секција КД Брдо.

Цицибански ансамбл Културног друштва Брдо је одиграо Игре из централне Србије, док су старији омладинци одиграли сплет игара из Лесковца. Сви заједно су на почетку одпjевали песму „Домаћине добри гости ти дођоше“, као увод и традиционални поздрав многобројним родитељима, који си дошли да подрже своју децу.

„Уз сва још активна ограничења, нисмо били у стању угостити већи број друштава, као што смо на то били навикли протеклих година, али смо се ипак потрудили и фестивал одржали у ужем кругу и представили наше дечије секције кроз игру и песму“, задовољно казује Милан Гламочанин, умјетнички руководилац.

После завршетка формалног дијела програма, деца су још извјесно време остала у просторијама друштва на дружењу уз музику и пјесму. Пратиоци и родитељи наступајуће дјеце су, после дуге и предуге паузе, имали прилику поново разговарати о жељама и предлозима за предстојеће активности фолклорне секције – најмлађег ансамбла на којем треба да се граде будући успјеси када је фолклор у питању. Радује нас то што је рад секција поново оживео, радује што се је одазвао велики број породица и деце, што нам даје наду за септембар и нову и додатну мотивацију за планирање рада и развоја друштва.

Pozdrav poletju – Teden ljubiteljske kulture

Савез културних друштава Словеније у сарадњи са Заводом за туризам и културу су организовали ведар сусрет у старом дијелу града Крања. У богатом и шареноликом програму са преко 300 учесника из 23 различите организације, је и овај пут учестовало КД Брдо из Крања. Ове године је сусрет, поред представљања шареноликости, био и вјесник буђења друштвеног живота у Крању.

Поздрав љету – брошура

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније