RIJEČ PREDSJEDNIKA: Mitar Vujinović u obraćanju članovima i prijateljima Društva pozdravlja internetni časopis NAŠ GLAS

RIJEČ PREDSJEDNIKA: Mitar Vujinović u obraćanju članovima i prijateljima Društva pozdravlja internetni časopis NAŠ GLAS

Poštovani članovi i prijatelji Kulturnog društva Brdo, uvaženi čitaoci Našeg glasa, kao predsjednik društva želim da vas srdačno pozdravim preko internetnog portala  Našeg glasa KD Brdo i da vam namjenim par riječi.

Veliko je moje zadovoljstvo što vam se mogu obratiti na ovaj savremeni inetrnetni način komunikacije koji sve dublje proniče u sve pore našeg života.

Posle izostanka pomoći za izdavanje Našeg glasa od Javnog fonda za kulturne djelatnosti Republike Slovenije i gašenja štampanog oblika Našeg glasa, ovo je velika prilika za sve nas da većina dogođaja koje uradimo ostanu zapisana i da dopru do svih vas, da se naša riječ i naš rad čuje i van granica naše nove domovine. Svima nama je poznato da samo ono što je zapisano ostaje iza nas kao svjedok i čuvar našeg rada a sve ostalo polako tone u zaborav.

Štampani oblik Našeg glasa nam je bio od velike pomoći kod izdavanja naše monografije povodom dvadeset godina rada Društva, a od kakve će sve koristi biti te koje su prednosti ovog novog načina i pravovremenog obavještavanja i upoznavanja vas sa našim radom, za sada još možda nismo ni svjesni. Ali sa sigurnošću mogu reći da će  on-line novine odigrati značajnu ulogu na očuvanju našeg jezika, tradicije, kulture i na promociji našeg društva i da će većina informacija pravovremeno stići do vas zahvaljujući našoj redakciji i urednicima Miodragu Kondiću i Draganu Mariću.

Zato koristim ovu priliku da se zahvalim glavnom i odgovornom uredniku Miodragu  na velikom trudu i zalaganju za oživljavanje portala Našeg Glasa. Smatram da se je Upravni odbor društva podržavši njegov odlazak na seminar u Beograd prošle godine i podržavši oživljavanje Našeg Glasa ispravno odlučio.

Na kraju mog obraćanja želim da se zahvalim UNS-u  (Udruženje novinara Srbije) i Ministarstvu spoljnih poslova Republiek Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu na iskrenoj i nesebičnoj pomoći u oživljavanju Našeg glasa.

Naš glas će biti otvoren za saradnju sa svim našim društvima dobre volje u kojom će moći prezentirati svoj rad i dati svoj doprinos na očuvanju naše bogate kulture i da će Naš glas imati veliku ulogu u edukaiji naše djece i omladine (naših potomaka).

Želim vam mnogo prijatnih trenutaka u čitanju i praćenju naših dešavanja u Našem glasu.

 

S poštovanjem,

Mitar Vujinović

Predsjednik KD Brdo

podijelite sadržaj:

  1. Smiljana kaže:

    Hvala predsjedniku drustva na tako lijepom obracanju…e-novinama zelim puno svjetlosti i mnogobrojne citaoce.Uredniku cestitam na uspjesnosti i zelim sretan rad.

  2. Miodrag Kondić kaže:

    Zahvaljujem se Smiljani i našem predsjedniku Mitru na lijepim riječima. Čitaocima želim prijatan boravak na stranici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije