РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА: Митар Вујиновић у обраћању члановима и пријатељима Друштва поздравља интернетни часопис НАШ ГЛАС

РИЈЕЧ ПРЕДСЈЕДНИКА: Митар Вујиновић у обраћању члановима и пријатељима Друштва поздравља интернетни часопис НАШ ГЛАС

Поштовани чланови и пријатељи Културног друштва Брдо, уважени читаоци Нашег гласа, као предсједник друштва желим да вас срдачно поздравим преко интернетног портала  Нашег гласа КД Брдо и да вам намјеним пар ријечи.

Велико је моје задовољство што вам се могу обратити на овај савремени инетрнетни начин комуникације који све дубље прониче у све поре нашег живота.

После изостанка помоћи за издавање Нашег гласа од Јавног фонда за културне дјелатности Републике Словеније и гашења штампаног облика Нашег гласа, ово је велика прилика за све нас да већина догођаја које урадимо остану записана и да допру до свих вас, да се наша ријеч и наш рад чује и ван граница наше нове домовине. Свима нама је познато да само оно што је записано остаје иза нас као свједок и чувар нашег рада а све остало полако тоне у заборав.

Штампани облик Нашег гласа нам је био од велике помоћи код издавања наше монографије поводом двадесет година рада Друштва, а од какве ће све користи бити те које су предности овог новог начина и правовременог обавјештавања и упознавања вас са нашим радом, за сада још можда нисмо ни свјесни. Али са сигурношћу могу рећи да ће  он-лине новине одиграти значајну улогу на очувању нашег језика, традиције, културе и на промоцији нашег друштва и да ће већина информација правовремено стићи до вас захваљујући нашој редакцији и уредницима Миодрагу Кондићу и Драгану Марићу.

Зато користим ову прилику да се захвалим главном и одговорном уреднику Миодрагу  на великом труду и залагању за оживљавање портала Нашег Гласа. Сматрам да се је Управни одбор друштва подржавши његов одлазак на семинар у Београд прошле године и подржавши оживљавање Нашег Гласа исправно одлучио.

На крају мог обраћања желим да се захвалим УНС-у  (Удружење новинара Србије) и Министарству спољних послова Републиек Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на искреној и несебичној помоћи у оживљавању Нашег гласа.

Наш глас ће бити отворен за сарадњу са свим нашим друштвима добре воље у којом ће моћи презентирати свој рад и дати свој допринос на очувању наше богате културе и да ће Наш глас имати велику улогу у едукаији наше дјеце и омладине (наших потомака).

Желим вам много пријатних тренутака у читању и праћењу наших дешавања у Нашем гласу.

 

С поштовањем,

Митар Вујиновић

Предсједник КД Брдо

подијелите садржај:

  1. Smiljana каже:

    Hvala predsjedniku drustva na tako lijepom obracanju…e-novinama zelim puno svjetlosti i mnogobrojne citaoce.Uredniku cestitam na uspjesnosti i zelim sretan rad.

  2. Миодраг Кондић каже:

    Zahvaljujem se Smiljani i našem predsjedniku Mitru na lijepim riječima. Čitaocima želim prijatan boravak na stranici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније