Предавање етнолога и кореографа Дејана Трифуновића

насловна

Предавање етнолога и кореографа Дејана Трифуновића

извор: ССС


Пријаве у току!


Део пројекта под називом ”Традиција и стваралаштво” намењен је повезивању српских културно-уметничких друштава Словеније кроз едукативне радионице, предавања и етно-форуме о српској традиционалној и сценској народној игри и музици.

У току новембра и децембра биће реализовано седам ЗУМ предавања намењених уметничким руководиоцима, вођама дечјих и одраслих фолклорних група, вођама певачких група, играчима и кореографима. Предавачи ће бити стручна лица из појединих области.

У склопу пројекта ”Традиција и стваралаштво” одржан је Етно-форум (11.11.) и прво онлајн предавање (18.11.) на тему ”Методика рада у фолклорним ансамблима, од најранијег до старијег узраста”, о чему је говорио Велимир Аговски, кореограф народне игре, фолклорни педагог и професионални играч из Београда.
Предавању је присуствовало 30 представника из 7 земаља: Немачке, Словеније, Италије, Републике Српске, Србије, Црне Горе и Македоније. Модератор је била др Весна Бајић Стојиљковић.

Друго онлајн предавање биће одржано у среду, 25. новембра, са почетком у 19 часова. И ово предавање биће намењено уметничким руководиоцима, а тема ће бити усмерена на сценску примену народне ношње. Имаћемо прилике да нам о томе своја знања и искуства пренесе Дејан Трифуновић, етнолог, кореограф народних игара и уметнички директор Културно-уметничког друштва ”Станко Пауновић” из Панчева.

Пријава на предавање доступна нао овом линку.

Онлајн предавања реализује Савез Срба Словеније у склопу пројекта СВЕСРПСКИ САБОР и намењен је уметничким руководиоцима, вођама дечјих и одраслих фолклорних група, вођама певачких група, играчима и кореографима.
Више информација о пројекту можете пронаћи на страници Савеза Срба Словеније под објавом СВЕСРПСКИ САБОР – ИСТОРИЈА, ТРАДИЦИЈА, КУЛТУРА

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније