Predavanje etnologa i koreografa Dejana Trifunovića

naslovna

Predavanje etnologa i koreografa Dejana Trifunovića

izvor: SSS


Prijave u toku!


Deo projekta pod nazivom ”Tradicija i stvaralaštvo” namenjen je povezivanju srpskih kulturno-umetničkih društava Slovenije kroz edukativne radionice, predavanja i etno-forume o srpskoj tradicionalnoj i scenskoj narodnoj igri i muzici.

U toku novembra i decembra biće realizovano sedam ZUM predavanja namenjenih umetničkim rukovodiocima, vođama dečjih i odraslih folklornih grupa, vođama pevačkih grupa, igračima i koreografima. Predavači će biti stručna lica iz pojedinih oblasti.

U sklopu projekta ”Tradicija i stvaralaštvo” održan je Etno-forum (11.11.) i prvo onlajn predavanje (18.11.) na temu ”Metodika rada u folklornim ansamblima, od najranijeg do starijeg uzrasta”, o čemu je govorio Velimir Agovski, koreograf narodne igre, folklorni pedagog i profesionalni igrač iz Beograda.
Predavanju je prisustvovalo 30 predstavnika iz 7 zemalja: Nemačke, Slovenije, Italije, Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Moderator je bila dr Vesna Bajić Stojiljković.

Drugo onlajn predavanje biće održano u sredu, 25. novembra, sa početkom u 19 časova. I ovo predavanje biće namenjeno umetničkim rukovodiocima, a tema će biti usmerena na scensku primenu narodne nošnje. Imaćemo prilike da nam o tome svoja znanja i iskustva prenese Dejan Trifunović, etnolog, koreograf narodnih igara i umetnički direktor Kulturno-umetničkog društva ”Stanko Paunović” iz Pančeva.

Prijava na predavanje dostupna nao ovom linku.

Onlajn predavanja realizuje Savez Srba Slovenije u sklopu projekta SVESRPSKI SABOR i namenjen je umetničkim rukovodiocima, vođama dečjih i odraslih folklornih grupa, vođama pevačkih grupa, igračima i koreografima.
Više informacija o projektu možete pronaći na stranici Saveza Srba Slovenije pod objavom SVESRPSKI SABOR – ISTORIJA, TRADICIJA, KULTURA

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije

error: Sadržaj je zaštićen.