Предавања др Ранка Рајовића у Крању на тему „Деца у сусрет са новом реалношћу“ привукла пажњу многобројним посетиоцима

Предавања др Ранка Рајовића у Крању на тему „Деца у сусрет са новом реалношћу“ привукла пажњу многобројним посетиоцима

Интерактивно предавање под називом „Деца у сусрет са новом реалношћу“, одржано је у понедељак, 21. марта, у великој сали културног друштва Брдо у Крању.

У многобројној публици били су присутни и ученици Српске допунске школе из Словеније са њиховим родитељима.

Поделивши предавање у неколико етапа, др Ранко Рајовић је говорио зашто је потребно осигурати развој функционалних знања код деце и који су то кључни чиниоци који подстичу функционално учење. Како је рекао, одговор се превасходно налази у промени односа према деци, за коју је оценио да су презаштићена, а, такође, и у промени односа према начину учења – које акценат ставља на понављање, памћење и брзо заборављање.

Др Ранко Рајовић је специјалиста интерне медицине, магистар неурофизиологије и доктор спортских наука.

Сарадник је UNICEF-а за рану едукацију и гостујући предавач на факултетима у неколико држава. Оснивач Менсе Србије, а иницијатор је и један од оснивача Менсе Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Председник Менсе Србије у два мандата, дугогодишњи члан Борда директора светске Менсе (2000 – 2010), а и председник Комитета за даровиту децу светске Менсе (2010 – 2012). На конгресу Менсе Интернатионал, одржаном на Новом Зеланду крајем октобра 2010 је именован  за председника Комитета светске Менсе за даровиту децу.


Након пуних сат и по активног предавања, уследила су многобројна питања публике на које је аутор одговарао дајући конкретне примере како да знање наше деце постане функционално, а не пуко учење напамет.


Хвала КД Брдо у Крању и посетиоцима.

Учитељица Невена Ступар

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније