Predavanja dr Ranka Rajovića u Kranju na temu „Deca u susret sa novom realnošću“ privukla pažnju mnogobrojnim posetiocima

Predavanja dr Ranka Rajovića u Kranju na temu „Deca u susret sa novom realnošću“ privukla pažnju mnogobrojnim posetiocima

Interaktivno predavanje pod nazivom „Deca u susret sa novom realnošću“, održano je u ponedeljak, 21. marta, u velikoj sali kulturnog društva Brdo u Kranju.

U mnogobrojnoj publici bili su prisutni i učenici Srpske dopunske škole iz Slovenije sa njihovim roditeljima.

Podelivši predavanje u nekoliko etapa, dr Ranko Rajović je govorio zašto je potrebno osigurati razvoj funkcionalnih znanja kod dece i koji su to ključni činioci koji podstiču funkcionalno učenje. Kako je rekao, odgovor se prevashodno nalazi u promeni odnosa prema deci, za koju je ocenio da su prezaštićena, a, takođe, i u promeni odnosa prema načinu učenja – koje akcenat stavlja na ponavljanje, pamćenje i brzo zaboravljanje.

Dr Ranko Rajović je specijalista interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih nauka.

Saradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predsednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010), a i predsednik Komiteta za darovitu decu svetske Mense (2010 – 2012). Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010 je imenovan  za predsednika Komiteta svetske Mense za darovitu decu.


Nakon punih sat i po aktivnog predavanja, usledila su mnogobrojna pitanja publike na koje je autor odgovarao dajući konkretne primere kako da znanje naše dece postane funkcionalno, a ne puko učenje napamet.


Hvala KD Brdo u Kranju i posetiocima.

Učiteljica Nevena Stupar

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije