Petodnevni boravak dece iz Slovenije u Srbiji – prijave u toku!

Petodnevni boravak dece iz Slovenije u Srbiji – prijave u toku!

Pod pokoviteljstvom predsednika Republike Srbije, u saradnji sa Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije deca iz Slovenije imaće priliku da besplatno posete Srbiju na nekoliko dana krajem jula ove godine.

Savez Srba Slovenije, kome je poverena uloga organizatora, upućuje poziv svim srpskim društvima Slovenije i bilo bi veoma lepo da se društva, odnosno, roditelji dece odazovu pozivu jer je ovo jedinstvena prilika koju do sada nismo imali.

Polazak je predviđen u ponedeljak, 22.7. u jutarnjim satima, a odlazak iz Beograda u subotu, 27.7.2019. Deca će biti smeštena u đačkom domu u Beogradu, gde će im biti obezbeđena i ishrana. Od utorka do petka deca će imati organizovane sadržaje, radionice i posete znamenitostima Beograda i Srbije, a naša deca imaće priliku da se upoznaju i druže.

Od strane svakog društva je predviđeno da jedna odrasla osoba (vođa sekcija ili neko od roditelja) putuje na 5-oro dece. Limita sa brojem dece nema, ali smo predvideli da putuje jedan autobus od 50-ak mesta. Uzrast dece neka bi bio od 10 do 16 godina, mada i tu mogu da postoje variranja.

S obzirom na to da je vreme veoma kratko, prijave ćemo skupljati najkasnije do ponedeljka, 8.7.2019. Prijave se vrše putem mejla zss.sss.2019@gmail.com gde možete dobiti i dodatne informacije.

Organizacioni odbor SSS

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije