Петодневни боравак деце из Словеније у Србији – пријаве у току!

Петодневни боравак деце из Словеније у Србији – пријаве у току!

Под поковитељством председника Републике Србије, у сарадњи са Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије деца из Словеније имаће прилику да бесплатно посете Србију на неколико дана крајем јула ове године.

Савез Срба Словеније, коме је поверена улога организатора, упућује позив свим српским друштвима Словеније и било би веома лепо да се друштва, односно, родитељи деце одазову позиву јер је ово јединствена прилика коју до сада нисмо имали.

Полазак је предвиђен у понедељак, 22.7. у јутарњим сатима, а одлазак из Београда у суботу, 27.7.2019. Деца ће бити смештена у ђачком дому у Београду, где ће им бити обезбеђена и исхрана. Од уторка до петка деца ће имати организоване садржаје, радионице и посете знаменитостима Београда и Србије, а наша деца имаће прилику да се упознају и друже.

Од стране сваког друштва је предвиђено да једна одрасла особа (вођа секција или неко од родитеља) путује на 5-оро деце. Лимита са бројем деце нема, али смо предвидели да путује један аутобус од 50-ак места. Узраст деце нека би био од 10 до 16 година, мада и ту могу да постоје варирања.

С обзиром на то да је време веома кратко, пријаве ћемо скупљати најкасније до понедељка, 8.7.2019. Пријаве се врше путем мејла zss.sss.2019@gmail.com где можете добити и додатне информације.

Организациони одбор ССС

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније