ОДРЖАНА 24. СКУПШТИНА КД БРДО

ОДРЖАНА 24. СКУПШТИНА КД БРДО

Културно друштво Брдо из Крања својим активностима попунило викенд:

ОДРЖАНА СКУПШТИНА ДРУШТВА И ПРОСЛАВА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА ДАНА ЖЕНА

 

Простори КД Брдо су 10.03.2018 удомили чланове друштва који су се бавили хијерархијско највишим питањима рада друштва  24. РЕДОВНОМ СКУПШТИНОМ. Скупштина је одржана у просторима Друштва у Крању.

Дневни ред је сачињавало седам тачака које је предсједник друштва, Митар Вујиновић прочитао у уводном говору. Вујиновић је предложио све потребне органе потребне за функционисање Скупштине: предсједника радног предсједништва те још два члана предсједништва, верификациону комисију, записничара Скупштине те два овјеривача записника.

Радно тијело Скупштине је по конституисању заузело своја радна мјеста. Извјештаје о раду је поднио предсједник, благајник, предсједник Надзорног одбора, прочитан је извјештан Суда части, а затим је слиједило читање извјештаја секција. Од секција су били присутне вође фолклорне и шаховске секције, а извјештај је поднио и уредник Нашег гласа.

Предсједник друштва, Митар Вујиновић је искористио прилику да се захвалим свим вођама, координаторима и осталим присутним појединцима за несебичну помоћ коју по ријечима Вујиновића бројни људи нуде и несебично се залажу за достизање просперитетног рада друштва.

Други дио Скупштине је био усмјерен ка будућности, плановима рада и расправи о различитим идејама и њиховим реалним могућностима реализације. Златомир Бодирожа је изнио идеје којим ће се  водити Управни одбор приликом организовања појединих културних догађаја, с обзиром да се ове године ради о стогодишњици од завршетка Првог свјетског рата.

 

 

Златомир такође информише да је у парламентарној процедури Закон којим би као Национална заједница, са осталим непризнатим Националним заједницама, Срби добили бољи положај и загарантована средства за свој рад у Словенији. Истиче да то није признавање Срба као мањинског  народа Републике Словеније и да је тај статус предодређен највишим правним актом,  Уставом Словеније.

Митар Вујиновић се надовезује на споменуто додајући да је предлог Закона прошао прво читање у Парламенту Републике Словеније.

По Статуту друштва, највишим писаним актом је Скупштина обавезна и одржава се једанпут годишње, обично почетком године. Формално окупљање је свакако прилика да се анализирају протекле активности, укаже на могућа побољшања приликом извођења најразличитијих активности. Од већег значаја је изношење нових приједлога и идеја, те усвајање плана рада за наредни период, наводи Златомир Бодирожа.

„Управни одбор ће настојати да у наредном периоду који је пред нама организује више оваквих забава. То никако не значи да ће то бити на уштрб културних догађаја које КД Брдо традиционално изводи, него желимо омогућити дружења уз забавне садржаје како за оне најмлађе и најважније, тако и за оне најстарије и најрањивије генерације друштва“, рекао је Вујиновић, предсједник друштва.

По завршеној Скупштини, екипа које је била задужена за припрему прославе поводом Дана жена, је за само неколико тренутака преобразила конференцијски изглед у свечарски рухо главног простора КД Брдо.

За добро расположење су се побринули пријатељи КД Брдо, Славојка и Милорад Арсенић, брачни пар који је у овој средини већ неколико деценија ведри својим музичким умијећем.

 

 

Предсједник Митар Вујиновић и подпресједник друштва Миодраг Кондић су у току вечери чланицама прославе честитали празник у име КД Брдо уручивши присутним дамама руже као знак пажње поводом празника Дана жена.

Славље и дружење је потрајало све до раних јутарњих сати. Упркос томе је најмађе фолклористе, Цицибане КД Брдо, плесна дворана друштва послије само неколико сати дочекала свјежа, очишћена и провјетрена већ на недељно јутро – дан када се најмлађи учесници припремају за свој фолклорни наступ; Рингараја фестивал који ће се одржати 24.03.2018 у Културном дому Примсково.

Текст и фото: Миодраг Кондић

подијелите садржај:

 1. Veso каже:

  Svaka cast to je bilo ekspresno…… samo tako napred?

 2. Миодраг Кондић каже:

  Хвала на лијепим ријечима,
  срдачан поздрав!

 3. Jovan каже:

  Свака част организаторима и свима који воде КД Брдо…само напријед и пуно среће у будућем раду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније