ODRŽANA 24. SKUPŠTINA KD BRDO

ODRŽANA 24. SKUPŠTINA KD BRDO

Kulturno društvo Brdo iz Kranja svojim aktivnostima popunilo vikend:

ODRŽANA SKUPŠTINA DRUŠTVA I PROSLAVA POVODOM PRAZNIKA DANA ŽENA

 

Prostori KD Brdo su 10.03.2018 udomili članove društva koji su se bavili hijerarhijsko najvišim pitanjima rada društva  24. REDOVNOM SKUPŠTINOM. Skupština je održana u prostorima Društva u Kranju.

Dnevni red je sačinjavalo sedam tačaka koje je predsjednik društva, Mitar Vujinović pročitao u uvodnom govoru. Vujinović je predložio sve potrebne organe potrebne za funkcionisanje Skupštine: predsjednika radnog predsjedništva te još dva člana predsjedništva, verifikacionu komisiju, zapisničara Skupštine te dva ovjerivača zapisnika.

Radno tijelo Skupštine je po konstituisanju zauzelo svoja radna mjesta. Izvještaje o radu je podnio predsjednik, blagajnik, predsjednik Nadzornog odbora, pročitan je izvještan Suda časti, a zatim je slijedilo čitanje izvještaja sekcija. Od sekcija su bili prisutne vođe folklorne i šahovske sekcije, a izvještaj je podnio i urednik Našeg glasa.

Predsjednik društva, Mitar Vujinović je iskoristio priliku da se zahvalim svim vođama, koordinatorima i ostalim prisutnim pojedincima za nesebičnu pomoć koju po riječima Vujinovića brojni ljudi nude i nesebično se zalažu za dostizanje prosperitetnog rada društva.

Drugi dio Skupštine je bio usmjeren ka budućnosti, planovima rada i raspravi o različitim idejama i njihovim realnim mogućnostima realizacije. Zlatomir Bodiroža je iznio ideje kojim će se  voditi Upravni odbor prilikom organizovanja pojedinih kulturnih događaja, s obzirom da se ove godine radi o stogodišnjici od završetka Prvog svjetskog rata.

 

 

Zlatomir takođe informiše da je u parlamentarnoj proceduri Zakon kojim bi kao Nacionalna zajednica, sa ostalim nepriznatim Nacionalnim zajednicama, Srbi dobili bolji položaj i zagarantovana sredstva za svoj rad u Sloveniji. Ističe da to nije priznavanje Srba kao manjinskog  naroda Republike Slovenije i da je taj status predodređen najvišim pravnim aktom,  Ustavom Slovenije.

Mitar Vujinović se nadovezuje na spomenuto dodajući da je predlog Zakona prošao prvo čitanje u Parlamentu Republike Slovenije.

Po Statutu društva, najvišim pisanim aktom je Skupština obavezna i održava se jedanput godišnje, obično početkom godine. Formalno okupljanje je svakako prilika da se analiziraju protekle aktivnosti, ukaže na moguća poboljšanja prilikom izvođenja najrazličitijih aktivnosti. Od većeg značaja je iznošenje novih prijedloga i ideja, te usvajanje plana rada za naredni period, navodi Zlatomir Bodiroža.

„Upravni odbor će nastojati da u narednom periodu koji je pred nama organizuje više ovakvih zabava. To nikako ne znači da će to biti na uštrb kulturnih događaja koje KD Brdo tradicionalno izvodi, nego želimo omogućiti druženja uz zabavne sadržaje kako za one najmlađe i najvažnije, tako i za one najstarije i najranjivije generacije društva“, rekao je Vujinović, predsjednik društva.

Po završenoj Skupštini, ekipa koje je bila zadužena za pripremu proslave povodom Dana žena, je za samo nekoliko trenutaka preobrazila konferencijski izgled u svečarski ruho glavnog prostora KD Brdo.

Za dobro raspoloženje su se pobrinuli prijatelji KD Brdo, Slavojka i Milorad Arsenić, bračni par koji je u ovoj sredini već nekoliko decenija vedri svojim muzičkim umijećem.

 

 

Predsjednik Mitar Vujinović i podpresjednik društva Miodrag Kondić su u toku večeri članicama proslave čestitali praznik u ime KD Brdo uručivši prisutnim damama ruže kao znak pažnje povodom praznika Dana žena.

Slavlje i druženje je potrajalo sve do ranih jutarnjih sati. Uprkos tome je najmađe folkloriste, Cicibane KD Brdo, plesna dvorana društva poslije samo nekoliko sati dočekala svježa, očišćena i provjetrena već na nedeljno jutro – dan kada se najmlađi učesnici pripremaju za svoj folklorni nastup; Ringaraja festival koji će se održati 24.03.2018 u Kulturnom domu Primskovo.

Tekst i foto: Miodrag Kondić

podijelite sadržaj:

 1. Veso kaže:

  Svaka cast to je bilo ekspresno…… samo tako napred?

 2. Miodrag Kondić kaže:

  Hvala na lijepim riječima,
  srdačan pozdrav!

 3. Jovan kaže:

  Svaka čast organizatorima i svima koji vode KD Brdo…samo naprijed i puno sreće u budućem radu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije

error: Sadržaj je zaštićen.