Мундијал из блока

мундијал

Мундијал из блока

Хуманост на делу присутна и у Словенији

Светско првенство у Катару за Хуманитарну организацију Срби за Србе остаће упамћено као период када су успели да у истом тренутку буду присутни на 170 локација широм света. Акцијом „Мундијал из блока“ показали су како изгледа када се Срби из целог света окупе око једног и најважнијег циља, а то је подршка Србији!

За фудбалску репрезентацију Србије се навијало од Аустралије, Русије и Америке, преко бројних европских држава, међу којима је била и Словенија, па до Републике Српске, Србије, Црне Горе и других држава у региону, а паралелно са тим прикупљала се помоћ за угрожене српске породице на Косову и Метохији.

Кроз пројекат „Мундијал из блока“ велики број нових људи први пут се упознао са радом Хуманитарне организације Срби за Србе која је од 2005. године до данас прикупила 10.000.000 еура донација и помогла више од 3.000 породица широм Балкана.

Српско културно уметничко друштво „Видовдан” из Љубљане било је иницијатор хуманитарног навијања за српске репрезентативце у Словенији. Након њих акција се проширила па је у Словенији „Мундијал из блока“ био организован на чак три локације. Осим у друштвеним просторијама СКУД „Видовдан” у Љубљани, навијало се и у „Športni hiši” (Спортској кући) док се у Крању навијало у локалу „Арс Кафе”.

Хуманитарна организација Срби за Србе још увек нема тачан износ прикупљених донација током „Мундијала из блока“, али ради се о износу већем од 30.000 евра. Млади из Словеније који су се укључили у акцију прикупили су невероватних 1.638 еура и то СКУД ,,Видовдан“ – 664 €, ,,Športna hiša”’– 680 € и ,,Арс Кафе“ 294 €.

Оно што нас посебно радује јесте чињеница да је ова акција покренула сјајан талас енергије, воље и жеље да се са организацијом оваквих догађаја настави. Ово је само почетак заједничких окупљања која ће за циљ имати помагање српском народу у матици. Најлепша вест је то што је у плану отварање огранка Организације у Словенији. Више информација доступно је и на: srbizasrbe.org.

приредио: Стефан Копривица

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније