U organizaciji Kulturnog društva Gornji Grad održano 8. etno veče pod nazivom „Glej, lušno je pr’ nas” na kome su učestvovale folklorne, plesne i pjevačke grupe

U organizaciji Kulturnog društva Gornji Grad održano 8. etno veče pod nazivom „Glej, lušno je pr’ nas” na kome su učestvovale folklorne, plesne i pjevačke grupe

Ovaj kulturni događaj, sa raznolikim programom i učesnicima, održan je 2. marta 2019. u Kulturnom domu Gornji Grad. Voditeljski par je prvo pozdravio sve prisutne, koji su dobro popunili dvoranu Kulturnog doma, kao i sve učesnike u programu, a zatim se publici obratio Anton Špeh, načelnik opštine Gornji Grad, koji je pozdravio prisutne i učesnike u programu i poželio lijepo i ugodno veče.

Nakon uvoda i pozdravnih govora voditeljski par je najavio prve učesnike, a to su bili članovi plesne grupe „Flame&Co” iz Ljubljane, koji su izveli plesove „Tientos” i „Soleá por Bulerias”. Sestre Polona i Petra Lamprečnik iz Zgornje Savinjske doline, tačnije iz Spodnjih Kraš, u dva nastupa otpjevale su četiri pjesme uz pratnju na gitari, da bi potom nastupilo Plesno društvo „Salam Ghazeea“ iz Ljubljane sa plesom „Badri ki dulhania”. Ova grupa inače pleše orijentalne i indijske plesove.

Kulturno umjetničko društvo „Mladost” iz Ljubljane, koje je već dva-tri puta gostovalo na ovom događaju, prikazalo je igre iz Krajišta, autor koreografije Slobodanka Seja Rac, a umjetnički vođa ansambla je Milka Marin. Publika je sa velikim oduševljenjem pratila njihov nastup i nagradila ih velikim aplauzom.

Klapa „Galuss”, na čijem repertoaru su uglavnom dalmatinske pjesme u dva nastupa otpjevala je četiri pjesme, a Plesno društvo „Salam Ghazeea” otplesalo je indijski ples pod nazivom „Garba”. Srpsko kulturno društvo „Maribor” iz Maribora predstavilo se koreografijom Janka Dimitrijevića „Sabor u Crnoj Travi”, muzički aranžman mr Zdravo Ranisavljević, umjetnički rukovodilac ansambla Ana Dobrijević. I oni su svojim nastupom oduševili publiku i nagrađeni burnim aplauzom.

Program je završen zajedničkom pjesmom sestara Lamprečnik i Klape „Galuss”, da bi se potom prisutnima i učesnicima obratila Tatjana Bezovšek ,koja se zahvalila učesnicima na raznovrsnom i kvalitetnom programu, kao i publici na posjeti i podršci.

Po završetku programa priređena je večera za sve učesnike.

Tekst i foto: Dušan Jovanović

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije