У организацији Културног друштва Горњи Град одржано 8. етно вече под називом „Glej, lušno je pr’ nas” на коме су учествовале фолклорне, плесне и пјевачке групе

У организацији Културног друштва Горњи Град одржано 8. етно вече под називом „Glej, lušno je pr’ nas” на коме су учествовале фолклорне, плесне и пјевачке групе

Овај културни догађај, са разноликим програмом и учесницима, одржан је 2. марта 2019. у Културном дому Горњи Град. Водитељски пар је прво поздравио све присутне, који су добро попунили дворану Културног дома, као и све учеснике у програму, а затим се публици обратио Антон Шпех, начелник општине Горњи Град, који је поздравио присутне и учеснике у програму и пожелио лијепо и угодно вече.

Након увода и поздравних говора водитељски пар је најавио прве учеснике, а то су били чланови плесне групе „Flame&Co” из Љубљане, који су извели плесове „Tientos” и „Soleá por Bulerias”. Сестре Полона и Петра Лампречник из Згорње Савињске долине, тачније из Сподњих Краш, у два наступа отпјевале су четири пјесме уз пратњу на гитари, да би потом наступило Плесно друштво „Salam Ghazeea“ из Љубљане са плесом „Badri ki dulhania”. Ова група иначе плеше оријенталне и индијске плесове.

Културно умјетничко друштво „Младост” из Љубљане, које је већ два-три пута гостовало на овом догађају, приказало је игре из Крајишта, аутор кореографије Слободанка Сеја Рац, а умјетнички вођа ансамбла је Милка Марин. Публика је са великим одушевљењем пратила њихов наступ и наградила их великим аплаузом.

Клапа „Galuss”, на чијем репертоару су углавном далматинске пјесме у два наступа отпјевала је четири пјесме, а Плесно друштво „Salam Ghazeea” отплесало је индијски плес под називом „Garba”. Српско културно друштво „Марибор” из Марибора представило се кореографијом Јанка Димитријевића „Сабор у Црној Трави”, музички аранжман мр Здраво Ранисављевић, умјетнички руководилац ансамбла Ана Добријевић. И они су својим наступом одушевили публику и награђени бурним аплаузом.

Програм је завршен заједничком пјесмом сестара Лампречник и Клапе „Galuss”, да би се потом присутнима и учесницима обратила Татјана Безовшек ,која се захвалила учесницима на разноврсном и квалитетном програму, као и публици на посјети и подршци.

По завршетку програма приређена је вечера за све учеснике.

Текст и фото: Душан Јовановић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније