Jesenice: održan godišnji koncert KPSHD „Vuk Karadžić” iz Radovljice u pozorištu Tone Čufar

Jesenice: održan godišnji koncert KPSHD „Vuk Karadžić” iz Radovljice u pozorištu Tone Čufar

Godišnji koncerti su prilika da se analizira rad u protekloj godini, da se vidi šta se to dobro i lijepo uradilo, gdje se moglo i bolje uraditi, a ujedno i da se sagledaju sve mogućnosti budućeg djelovanja svih sekcija društva, prije svega folklorne i pjevačke. Time se vodilo i Kulturno prosvjetno sportsko humanitarno društvo „Vuk Karadžić” iz Radovljice koje je veoma dobro pripremilo i izvelo svoj godišnji koncert na kome su učestvovale sve folklorne i pjevačke grupe iz društva.

Koncert je održan 14. januara 2018. u Pozorištu Tone Čufar na Jesenicama pred punim gledalištem koje je za velikom pažnjom i interesovanjem pratila nastupe svih učesnika u programu. Program je počeo zdravicom voditeljke programa Snežane Maksimović a zatim je pjevačka grupa, kao uvod i otvaranje programa, otpjevala pjesme „Aj što je lepo pod noć pogledati” i „Tri devojke zapevale”.

Veteranska folklorna grupa odigrala je igre iz Užica a izvođački ansambl igre iz Vladičinog Hana dok su dječja i omladinska grupa oduševile kako koreografijom tako i nošnjama izvodeći igre iz Bele Krajine. Mali predah od igre iskoristila je pjevačka grupa pjevajući pjesme „Zasuka silni rukavi”, „Sinoć prođoh sokakom kroz selo” i „Koje li je ovo doba noći”. Izvođački ansambl je u svom drugom nastupu prikazao Šopske igre, a veteranska grupa igre iz Leskovca.

Sve nastupe folklornih grupa pratio je Narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela pod upravom mr Žanijela Šublje. Iskoristili su priliku da se posebnom tačkom predstave publici, a u jednoj numeri učestvovala su i tri mlada muzičara iz KPSHD „Vuk Karadžić”.

U nastavku programa publika je još jednom imala priliku da čuje pjevačku grupu i pjesme „Udaću se ja u selo svoje“”, „Ajmo moje seje poigrati” i „Mene ćaća sikiricom gura” – groktalica.

Publiku je posebno oduševila omladinska folklorna grupa koja je sa velikim žarom i voljom odigrala igre iz Dimitrovgrada. Prije zadnje tačke programa prisutnima se obratio Milan Stojanović, predsjednik društva, koji je pozdravio sve prisutne a posebno goste među kojima su bili Tomaž Tom Mencinger, načelnik opštine Jesenice, mr Drago Vojvodić, predsjednik Saveza srpskih društava Slovenije i predstavnici drugih društava. Prisutnima se zatim obratio i Tomaž Tom Mencinger, načelnik opštine Jesenice i pozdravio sve učesnike u programu, kao i posjetioce.

Na kraju programa izvođački ansambl je odigrao igre iz Dragačeva.

Ovaj koncert pripremili su članovi izvršnog odbora KPSHD „Vuk Karadžić” Radovljica sa Milanom Stojanovićem na čelu, a umjetnički dio programa pripremili su i realizovali: Snežana Maksimović, voditelj programa i rukovodilac pjevačke grupe, Marko Čušin rukovodilac veteranske folklorne grupe, Adrijana Šućur rukovodilac dečje i omladinske folklorne grupe i Sandra Jevtić rukovodilac izvođačkog ansambla.

Publika je burnim aplauzom nagrađivala sve učesnike i veoma zadovoljna otišla sa ovog događaja, što potvrđuje da se u društvu radi kvalitetno i sa pravim ciljem.

Realizaciju godišnjeg koncerta omogućili: KOV – Kovinska oprema, vzdrževanje d.o.o. Jesenice, VIGO d.o.o. Jesenice i Si.Mobil Jesenice – E JIMM, Posredništvo in prevozi d.o.o. Jesenice.

Tekst i foto: Dušan Jovanović

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije