Јесенице: одржан годишњи концерт КПСХД „Вук Караџић” из Радовљице у позоришту Тоне Чуфар

Јесенице: одржан годишњи концерт КПСХД „Вук Караџић” из Радовљице у позоришту Тоне Чуфар

Годишњи концерти су прилика да се анализира рад у протеклој години, да се види шта се то добро и лијепо урадило, гдје се могло и боље урадити, а уједно и да се сагледају све могућности будућег дјеловања свих секција друштва, прије свега фолклорне и пјевачке. Тиме се водило и Културно просвјетно спортско хуманитарно друштво „Вук Караџић” из Радовљице које је веома добро припремило и извело свој годишњи концерт на коме су учествовале све фолклорне и пјевачке групе из друштва.

Концерт је одржан 14. јануара 2018. у Позоришту Тоне Чуфар на Јесеницама пред пуним гледалиштем које је за великом пажњом и интересовањем пратила наступе свих учесника у програму. Програм је почео здравицом водитељке програма Снежане Максимовић а затим је пјевачка група, као увод и отварање програма, отпјевала пјесме „Ај што је лепо под ноћ погледати” и „Три девојке запевале”.

Ветеранска фолклорна група одиграла је игре из Ужица а извођачки ансамбл игре из Владичиног Хана док су дјечја и омладинска група одушевиле како кореографијом тако и ношњама изводећи игре из Беле Крајине. Мали предах од игре искористила је пјевачка група пјевајући пјесме „Засука силни рукави”, „Синоћ прођох сокаком кроз село” и „Које ли је ово доба ноћи”. Извођачки ансамбл је у свом другом наступу приказао Шопске игре, а ветеранска група игре из Лесковца.

Све наступе фолклорних група пратио је Народни оркестар из Банатског Новог Села под управом мр Жанијела Шубље. Искористили су прилику да се посебном тачком представе публици, а у једној нумери учествовала су и три млада музичара из КПСХД „Вук Караџић”.

У наставку програма публика је још једном имала прилику да чује пјевачку групу и пјесме „Удаћу се ја у село своје“”, „Ајмо моје сеје поиграти” и „Мене ћаћа сикирицом гура” – грокталица.

Публику је посебно одушевила омладинска фолклорна група која је са великим жаром и вољом одиграла игре из Димитровграда. Прије задње тачке програма присутнима се обратио Милан Стојановић, предсједник друштва, који је поздравио све присутне а посебно госте међу којима су били Томаж Том Менцингер, начелник општине Јесенице, мр Драго Војводић, предсједник Савеза српских друштава Словеније и представници других друштава. Присутнима се затим обратио и Томаж Том Менцингер, начелник општине Јесенице и поздравио све учеснике у програму, као и посјетиоце.

На крају програма извођачки ансамбл је одиграо игре из Драгачева.

Овај концерт припремили су чланови извршног одбора КПСХД „Вук Караџић” Радовљица са Миланом Стојановићем на челу, а умјетнички дио програма припремили су и реализовали: Снежана Максимовић, водитељ програма и руководилац пјевачке групе, Марко Чушин руководилац ветеранске фолклорне групе, Адријана Шућур руководилац дечје и омладинске фолклорне групе и Сандра Јевтић руководилац извођачког ансамбла.

Публика је бурним аплаузом награђивала све учеснике и веома задовољна отишла са овог догађаја, што потврђује да се у друштву ради квалитетно и са правим циљем.

Реализацију годишњег концерта омогућили: КОВ – Ковинска опрема, вздржевање д.о.о. Јесенице, ВИГО д.о.о. Јесенице и Си.Мобил Јесенице – Е ЈИММ, Посредништво ин превози д.о.о. Јесенице.

Текст и фото: Душан Јовановић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније