Javni trening folklora SKD „Sava” Hrastnik

Javni trening folklora SKD „Sava” Hrastnik

Članovi naše folklorne grupe su sa oduševljenjem dočekali „Teden ljubiteljske kulture” (Nedelju amaterske kulture), koji se održao 30. maja 2021. u Hrastniku.

Zaželjeli smo se druženja, igre i pjesme. Trening je trebalo da se održi na otvorenom sa publikom, a u slučaju slabog vremena u sportskoj dvorani. Nismo imali sreće, kiša je padala, i ipak je trening održan u zatvorenom prostoru. Mi smo bili presrećni da konačno počnemo, poslije dužeg vremena, sa treningom. Svi smo se okupili dvadeset minuta ranije i imali smo toliko tema za razgovor, ali razgovore je prekinula muzika za igru naše koreografije.

Osjetio se je jedan polet, kao da smo raširili krila da poletimo, kao da smo željeli  da skinemo sav teret koji smo nosili i nosimo zbog pandemije korona virusa. Zaigrale su noge naših folkloraša,  zaigrala su naša srca, zapjevale su članice naše pjevačke grupe. Osjetila se sreća iz svakog pokreta iz svakog zvuka, iz svakog osmijeha. Odigrali smo naše stare koreografije i najviše trenirali novu koreografiju koju ćemo da odigramo 19. juna 2021. u Črnuču u Ljubljani, i ujedno smo se spremali za naš 17. etno festival koji će se održati u subotu, 03. jula 2021.

Poslije dva sata dobrog i kvalitetno odrađenog treninga otišli smo u prostore društva.

Jedan mali dio treninga (probe) pun utisaka vam prenosimo putem priloženih fotografija.

                                             Slavica Tripunović

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije