Јавни тренинг фолклора СКД „Сава” Храстник

Јавни тренинг фолклора СКД „Сава” Храстник

Чланови наше фолклорне групе су са одушевљењем дочекали „Teden ljubiteljske kulture” (Недељу аматерске културе), који се одржао 30. маја 2021. у Храстнику.

Зажељели смо се дружења, игре и пјесме. Тренинг је требало да се одржи на отвореном са публиком, а у случају слабог времена у спортској дворани. Нисмо имали среће, киша је падала, и ипак је тренинг одржан у затвореном простору. Ми смо били пресрећни да коначно почнемо, послије дужег времена, са тренингом. Сви смо се окупили двадесет минута раније и имали смо толико тема за разговор, али разговоре је прекинула музика за игру наше кореографије.

Осјетио се је један полет, као да смо раширили крила да полетимо, као да смо жељели  да скинемо сав терет који смо носили и носимо због пандемије корона вируса. Заиграле су ноге наших фолклораша,  заиграла су наша срца, запјевале су чланице наше пјевачке групе. Осјетила се срећа из сваког покрета из сваког звука, из сваког осмијеха. Одиграли смо наше старе кореографије и највише тренирали нову кореографију коју ћемо да одиграмо 19. јуна 2021. у Чрнучу у Љубљани, и уједно смо се спремали за наш 17. етно фестивал који ће се одржати у суботу, 03. јула 2021.

Послије два сата доброг и квалитетно одрађеног тренинга отишли смо у просторе друштва.

Један мали дио тренинга (пробе) пун утисака вам преносимо путем приложених фотографија.

                                             Славица Трипуновић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније