ЕХ ТАЈ ИНТЕРНЕТ: Знање које може спасити нечији живот

ЕХ ТАЈ ИНТЕРНЕТ: Знање које може спасити нечији живот

Углавном нисмо свјесни да живимо све бржим темпом живота. На новонастало животно окружење нас упозоравају последице, а то тада бива прекасно. Револуција информационо-технолошких достигнућа је прошла кроз муњевит развој, а да ли смо ми спремни да скоро преко ноћи прођемо кроз трансформацију и прилагодимо се овом новонасталом добу? Многе чињенице показују да се у технолошком окружењу понашамо као дјеца у играоници са новим играчкама. Велика разлика се исказује само у томе да многа техничка рјешења нису само безопасне играчке. Зато ћу са вама подијелити ову причу:

У оближњем комшилуку је нека  јако млада дјевојка » упознала«  веома  духовитог мушкарца. Толико је био искрен и продуховљен у њиховим »chat« разговорима да једноставно није могла вјеровати да је само годину дана старији од ње саме.  А тек кад је добила његове фотографије је било потпуно нереално да такав јунак постоји у њеној непосредној животној средини. Данима је жудила и чекала сваку новопристиглу електронску поруку или фотографију. Наравно, не треба ни подсјећати да је тако потпуно очарана, детаљно описала своју породицу, навике, како проводи вријеме, којим путем се креће, колико и када вријеме проводи у самоћи на неким путевима до школе, до рекреације или музичких вјежби . . . једноставно је допустила том странцу да буде дио њеног приватног живота. Није могла да више издржи, морала је да га види. Невјероватно, али пошто се ова потпуно идентична ситуација догодила још једној дјевојци, мораћу вам испричати заправо двије приче.


Обе дјевојке су горјеле у жељи да виде своју »интернетну« љубав. Ова прва се јако брзо договорила за вријеме и неко усамљено мјесто састанка. Отишла је не рекавши никоме куда иде, скривајући своју тајну. Стигла је на вријеме на мјесто које је тај саговорник изабрао. То је све што знамо… Никад се није вратила са договореног сусрета.

Ова друга, исто тако млада и неискусна дјевојка се такође договорила за тајни састанак. Међутим, као јако игрива, искрена према својој мајци, отишла је да покуша објаснити мајци своју велику љубав – мајка је мајка, ваљда ће схватити. Њена мајка је веома брзо уочила упасност, али је схватила да ће се дјевочурак ипак састати са сумњивим лицем без обзира на подани савјет.  Предложила је компромис: на првом састанку ће бити присутна са кћерком, бар у непосредној близини – ако већ не са њом раме уз раме. Дјевојка је прихватила јер није хтјела да пропусти прилику за сусрет који жудно ишчекује. Отишле су на састанак, међутим вођена мајчиним савјетима се дјевојка успјела договорити за једну људима више посјећену локацију, а наравно није споменула да ће је допратити мајка. Отишле су и стигле правовремено.

Појавило се описано возило, само лични опис није личио на фотографије које је дјевојка добила. Спазивши да је дјевојчица у друштву мајке те да у оклици вршљају пролазници је »дјевојачка симпатија« муњевито побјегла. Мајка је наравно фотографисала возило и возача. Полиција је накнадно утврдила да се ради о убици оне претходне дјевојке . . .

Записано по мотивима кампање „Безбедност интернета“  националног медија РТС

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније