Vlada Srbije imenovala Direktora Uprave

Vlada Srbije imenovala Direktora Uprave

Novoimenovani direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, gospodin Arno Gujon je na svojoj Fejsbuk stranici u obraćanju javnosti zapisao:

„Dragi prijatelji,

Velika mi je čast da vam saopštim da sam na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije (26.11.2020), imenovan na mesto Direktora „Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u Regionu“ pri Ministarstvu spoljnih poslova.

Ovo je čast za mene lično ali i za celu moju porodicu. Na meni je sada velika odgovornost. Ne predstavljam više samo sebe ili svoju humanitarnu organizaciju, već Državu Srbiju. Svestan sam da ću biti izloženiji nego ranije zbog toga i da izlazim sada iz svoje zone komfora… Ali znam da ću takođe moći da radim još više, bolje i efikasnije za dobrobit zemlje koju sam srcem izabrao.

Kad sam pročitao osnovne ciljeve Uprave kojom ću rukovoditi, nisam se dugo kolebao da li da prihvatim ili ne:
– Očuvanje i razvoj duhovne, nacionalne i kulturne samostalnosti srpskog naroda izvan matice.
– Poboljšanje položaja dijaspore i Srba u regionu.
– Ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom.
– Očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

Za sve to se vredi boriti, pa čak i kada borba izgleda neravnopravna. Srbi sa Kosova i Metohije, uz koje sam proveo 16 godina svoga života, naučili su me svojim primerom da nikad ne treba odustati. Posao koji me sada čeka jeste ogroman. Ali moja energija da ga obavim je još veća. Već se radujem susretima sa našim ljudima iz regiona i dijaspore kao i novim izazovima.

Hvala Vladi Srbije, Ministru Selakoviću i Predsedniku Vučiću na poverenju kao i na prilici da sa najvišeg državnog vrha radim za Srbiju. Hvala svima vama na ogromnoj podršci koju mi neprestano pružate od kada sam se preselio u Srbiju 2012. „

Prvi radni dan na mestu Direktora Uprave

Gospodin Gujon je i osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“. Takođe je i autor knjige „Svi moji putevi vode ka Srbiji“.


U nastavku pogledajte njegov odgovor na pitanje: Šta je najteže u Srpskom jeziku?

Na društvenim mrežama se trenutno nalaze iskrene čestitke novoizabranom Direktoru Uprave, u kojima brojni pratioci iz Slovenije nisu izostali.

podijelite sadržaj:

  1. Miroslav kaže:

    Ja ga pratim iz ljubljane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije

error: Sadržaj je zaštićen.