Влада Србије именовала Директора Управе

Влада Србије именовала Директора Управе

Новоименовани директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, господин Арно Гујон је на својој Фејсбук страници у обраћању јавности записао:

„Драги пријатељи,

Велика ми је част да вам саопштим да сам на данашњој седници Владе Републике Србије (26.11.2020), именован на место Директора „Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у Региону“ при Министарству спољних послова.

Ово је част за мене лично али и за целу моју породицу. На мени је сада велика одговорност. Не представљам више само себе или своју хуманитарну организацију, већ Државу Србију. Свестан сам да ћу бити изложенији него раније због тога и да излазим сада из своје зоне комфора… Али знам да ћу такође моћи да радим још више, боље и ефикасније за добробит земље коју сам срцем изабрао.

Кад сам прочитао основне циљеве Управе којом ћу руководити, нисам се дуго колебао да ли да прихватим или не:
– Очување и развој духовне, националне и културне самосталности српског народа изван матице.
– Побољшање положаја дијаспоре и Срба у региону.
– Економско и културно умрежавање са Србијом.
– Очување српског језика и ћириличног писма.

За све то се вреди борити, па чак и када борба изгледа неравноправна. Срби са Косова и Метохије, уз које сам провео 16 година свога живота, научили су ме својим примером да никад не треба одустати. Посао који ме сада чека јесте огроман. Али моја енергија да га обавим је још већа. Већ се радујем сусретима са нашим људима из региона и дијаспоре као и новим изазовима.

Хвала Влади Србије, Министру Селаковићу и Председнику Вучићу на поверењу као и на прилици да са највишег државног врха радим за Србију. Хвала свима вама на огромној подршци коју ми непрестано пружате од када сам се преселио у Србију 2012. „

Први радни дан на месту Директора Управе

Господин Гујон је и оснивач хуманитарне организације „Солидарност за Косово“. Такође је и аутор књиге „Сви моји путеви воде ка Србији“.


У наставку погледајте његов одговор на питање: Шта је најтеже у Српском језику?

На друштвеним мрежама се тренутно налазе искрене честитке новоизабраном Директору Управе, у којима бројни пратиоци из Словеније нису изостали.

подијелите садржај:

  1. Miroslav каже:

    Ja ga pratim iz ljubljane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније