СВИ СМО ЈЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА: Српско кутурно друштво САВА на 19. Ф3ЖО у Љубљани

СВИ СМО ЈЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА: Српско кутурно друштво САВА на 19. Ф3ЖО у Љубљани

19. Фестивал за трећу животну доба, је највећи фестивал у Европи намијењен старијима. Живахно је било три дана у Цанкарјевом дому, храму словенске културе, од 1.10 – 3.10.2019, али су се позитивне мисли шириле у све домове свих, који су на било који начин учестовали на фестивалу. Тродневни програм и 2200 учесника у културном програму, 120 културних тачака, различита предавања и други догађаји, 17.500 посјетилаца, фестивала је еминентан број и за сваку похвалу. Двије бине и Лихартова дворана су понудили добар цјелодневни програм.

Фестивал је показао, да је важан мост међу генерацијама, чуло се доста добре пјесме, много се играло и плесало, повезивале су се генерације, представљале су се привредне и бројне невладине организације.

На отварању фестивала је присуствовао велики број министара, председник државе Борут Пахор, жупани и културни дјелатници. Часни покровитељ фестивала је био Дејан Жидан, предсједник Државног збора.

На фестивалу учешће биљежи и Српско културно друштво Сава Храстник. На међугенерацијској бини смо приказали дио српске културе, те достојно представљали српску културу кроз пјесму и игру.  То је било наше прво учешће на фестивалу, на 20.јубилејни фестивал 2020 ћемо се сигурно вратити са  још богатијим програмом. Добили смо нове идеје за цјеловито представљање  друштва и српске заједнице на фестивалу, као и ту могућност да се презентујемо.

Цвијетин Нешковић

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније