Видовданке представиле своје радове на ликовном конкурсу

Видовданке представиле своје радове на ликовном конкурсу

„Домовина се брани лепотом и знањем”

Чланови СКУД „ Видовдан” смо у овом необичном временском периоду нашли начине како остати повезани и како наставити са радом на свим подручјима нашег деловања. До сада смо учествовали на неколико пројеката, који су се одвијали преко интернета, као што су квиз „Фоклор онлајн”, певање традиционалне песме „Ово је Србија” заједно са 195 фолклориста из 17 држава у оквиру пројекта „Снагом српске традиције, заједно!” те стварање снимка народних игара са нашим омладинским ансамблом.


Овога пута су чланице нашег дечјег и омладинског ансамбла на мало другачији начин успеле да се повежу са нашом културом и традицијом. Наиме, Дечји културни центар Београд, у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију, расписао је уметнички конкурс за децу млађег школског узраста, под називом „Домовина се брани лепотом и знањем”, а који је трајао од 1. новембра до 1. децембра 2020. године. Конкурс је био осмишљен са циљем да деца широм Србије и дијаспоре, инспирисана лепотама своје домовине, искажу своје креативне потенцијале кроз уметничке медије.Подстакнута стиховима чувеног дечјег песника Љубивоја Ршумовића, деца узраста од пет до дванаест година су путем литерарних, ликовних и фото радова представила своје окружење и на тај начин показала своју домовину. Наше чланице Анастасија Стојнић, Дуња Кнежевић, Кристина Гончин, Леонора Љубеновић и Тара Пајуновић су своје радове представиле на ликовном конкурсу те тамо примиле и захвалнице за учешће.

Поред стручних сарадника и уметничких педагога из Дечјег културног центра Београд, стручни жири су чинили наши еминентни композитори, певачи и писци за децу – Миња Субота, Предраг Вуковић Пеђолино, Леонтина Вукомановић и Слободан Станишић. Након жирирања, Дечји културни центар Београд даривао је најбоље младе креативце музичким издањима и књигама из своје продукције.


Текст: Дијана Багарић

Фото: архив друштва

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније