Српско културно просветно друштво „Свети Сава“ из Крања на достојан начин прославило своју славу Савиндан

Српско културно просветно друштво „Свети Сава“ из Крања на достојан начин прославило своју славу Савиндан

Славски обред, који је одржан 27. јануара 2018. обавио је јереј Бранислав Тодорић, парох крањски, уз саслужење Драгише Лазовића. Ломљење славског колача обавили су јереј Бранислав Тодорић и Милош Милић, предсједник СКПД „Свети Сава“ уз присуство званица и чланова друштва. Након обављеног славског обреда присутнима се обратио свештеник Бранислав Тодорић и у својој честитки навео значај славе код Срба и да треба наставити и чувати овај лијеп обичај. Говорио је и о животу и дјелу Светога Саве чије име друштво са поносом носи.

Милош Милић је поздравио госте међу којима су били Ивана Јакшић Матовић, први савјетник и конзул у Амбасади Републике Србије у Љубљани, мр Драго Војводић, предсједник Савеза српских друштава Словеније, Соња Машић, вијећник Градске општине Крањ, Звоне Гантар, предсједник Фолклорне групе „Сава” Крањ, представник Мјесне заједнице, Милан Стојановић, предсједник КПСХД „Вук Караџић” Радовљица, Крстан Шућур, представник СКД „Петар Кочић“ Крањ и Митар Вујиновић, предсједник КД „Брдо” Крањ. Исто тако Милош Милић је поздравио и присутне спонзоре друштва: Љубиша Гојковић – ГИС Градње Крањ, Зоран Зец – Грил Реставрација Центер Крањ, Рачуноводск и сервис – Вида Крчмар, Меркатор Крањ – Вељко Татић, Ауто продаја – Гојко Николић и Тискарна Камелеон – Десимир Вукић. Присутнима су се обратили и честитали славу Ивана Јакшић Матовић, мр Драго Војводић, Звоне Гантар, Милан Стојановић, Крстан Шућур, Митар Вујиновић и Соња Машић.

Након поздравних честитки приступило се славском ручку који су припремили чланови друштва уз помоћ спонзора.

За ову прилику припремљена је и славска торта коју је исјекла Соња Машић. Наставило се са дружењем у пријатној, славској атмосфери.

Текст и фото: Душан Јовановић

подијелите садржај:

  1. Aleksa Jolić каже:

    Svaka čast neka još bude bolje i duhovitije da slave još mnogo godina u još boljem stanju i još više članova sa više sekcija, da sa još više razumevanja upriliče svoju kulturu svugde gde god nastupaju i još veći sluh opštine da pomogne ….srećnoooooooooooooo

  2. Aleksa Jolić каже:

    Odlično su proslavili neka tako nastve sa još više entuzijazma i želje da što više budemladih u vodstvu društva na mladima svet ostaje…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније