Srpsko kulturno prosvetno društvo „Sveti Sava“ iz Kranja na dostojan način proslavilo svoju slavu Savindan

Srpsko kulturno prosvetno društvo „Sveti Sava“ iz Kranja na dostojan način proslavilo svoju slavu Savindan

Slavski obred, koji je održan 27. januara 2018. obavio je jerej Branislav Todorić, paroh kranjski, uz sasluženje Dragiše Lazovića. Lomljenje slavskog kolača obavili su jerej Branislav Todorić i Miloš Milić, predsjednik SKPD „Sveti Sava“ uz prisustvo zvanica i članova društva. Nakon obavljenog slavskog obreda prisutnima se obratio sveštenik Branislav Todorić i u svojoj čestitki naveo značaj slave kod Srba i da treba nastaviti i čuvati ovaj lijep običaj. Govorio je i o životu i djelu Svetoga Save čije ime društvo sa ponosom nosi.

Miloš Milić je pozdravio goste među kojima su bili Ivana Jakšić Matović, prvi savjetnik i konzul u Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani, mr Drago Vojvodić, predsjednik Saveza srpskih društava Slovenije, Sonja Mašić, vijećnik Gradske opštine Kranj, Zvone Gantar, predsjednik Folklorne grupe „Sava” Kranj, predstavnik Mjesne zajednice, Milan Stojanović, predsjednik KPSHD „Vuk Karadžić” Radovljica, Krstan Šućur, predstavnik SKD „Petar Kočić“ Kranj i Mitar Vujinović, predsjednik KD „Brdo” Kranj. Isto tako Miloš Milić je pozdravio i prisutne sponzore društva: Ljubiša Gojković – GIS Gradnje Kranj, Zoran Zec – Gril Restavracija Center Kranj, Računovodsk i servis – Vida Krčmar, Merkator Kranj – Veljko Tatić, Auto prodaja – Gojko Nikolić i Tiskarna Kameleon – Desimir Vukić. Prisutnima su se obratili i čestitali slavu Ivana Jakšić Matović, mr Drago Vojvodić, Zvone Gantar, Milan Stojanović, Krstan Šućur, Mitar Vujinović i Sonja Mašić.

Nakon pozdravnih čestitki pristupilo se slavskom ručku koji su pripremili članovi društva uz pomoć sponzora.

Za ovu priliku pripremljena je i slavska torta koju je isjekla Sonja Mašić. Nastavilo se sa druženjem u prijatnoj, slavskoj atmosferi.

Tekst i foto: Dušan Jovanović

podijelite sadržaj:

  1. Aleksa Jolić kaže:

    Svaka čast neka još bude bolje i duhovitije da slave još mnogo godina u još boljem stanju i još više članova sa više sekcija, da sa još više razumevanja upriliče svoju kulturu svugde gde god nastupaju i još veći sluh opštine da pomogne ….srećnoooooooooooooo

  2. Aleksa Jolić kaže:

    Odlično su proslavili neka tako nastve sa još više entuzijazma i želje da što više budemladih u vodstvu društva na mladima svet ostaje…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije