Молебан за очување светиња СПЦ у Црној Гори

Молебан за очување светиња СПЦ у Црној Гори

Уочи празника Светог Саве, у недељу 26. јануара 2020. године, с почетком у 18.00 часова, у храму Свете браће Кирила и Методија у Љубљани, биће служен Молебни канон Пресветој Богородици ради подршке верном народу у Црној Гори у њиховој праведној борби за очување светиња Српске православне цркве.

Организатор скупа је Српска православна црквена општина Љубљана изражавајући тиме подршку верницима Црне Горе у њиховој борби за очување светиња Српске православне Цркве.

У разговору са предсједником Савеза српских друштава Словеније дознајемо да се приклањају и подржавају скуп позивајући друштва која су чланови Савеза да се одазову и својим присуством подрже Молебни канон Пресветој Богородици ради подршке верном народу у Црној Гори, рекао је Златомир Бодирожа за Наш глас.

Црногорске власти су донијеле спорни закон који је назван Закон о слободи вероисповести којим се предвиђа да држава постаје власник свих верских објеката који су изграђени до децембра 1918. године уколико верске заједнице не докажу власништво над њима. Закон је усвојен пред новогодишње и божићне празнике, у освит године редовних парламентарних избора.

подијелите садржај:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

За одбацивање нежељених садржаја користимо Акисмет. Опширније

error: Садржај је заштићен.