Moleban za očuvanje svetinja SPC u Crnoj Gori

Moleban za očuvanje svetinja SPC u Crnoj Gori

Uoči praznika Svetog Save, u nedelju 26. januara 2020. godine, s početkom u 18.00 časova, u hramu Svete braće Kirila i Metodija u Ljubljani, biće služen Molebni kanon Presvetoj Bogorodici radi podrške vernom narodu u Crnoj Gori u njihovoj pravednoj borbi za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne crkve.

Organizator skupa je Srpska pravoslavna crkvena opština Ljubljana izražavajući time podršku vernicima Crne Gore u njihovoj borbi za očuvanje svetinja Srpske pravoslavne Crkve.

U razgovoru sa predsjednikom Saveza srpskih društava Slovenije doznajemo da se priklanjaju i podržavaju skup pozivajući društva koja su članovi Saveza da se odazovu i svojim prisustvom podrže Molebni kanon Presvetoj Bogorodici radi podrške vernom narodu u Crnoj Gori, rekao je Zlatomir Bodiroža za Naš glas.

Crnogorske vlasti su donijele sporni zakon koji je nazvan Zakon o slobodi veroispovesti kojim se predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine ukoliko verske zajednice ne dokažu vlasništvo nad njima. Zakon je usvojen pred novogodišnje i božićne praznike, u osvit godine redovnih parlamentarnih izbora.

podijelite sadržaj:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Za odbacivanje neželjenih sadržaja koristimo Akismet. Opširnije

error: Sadržaj je zaštićen.